22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

LACUL PEŞTIŞORUL, CONCESIONAT SAU AMENAJAT CU BANI DE LA BUGETUL LOCAL

Administratia din Paşcani intenţionează să reia procedura de concesionare a lacului Pestisorul din parcul municipal. Anunţul a fost făcut imediat după ce consilierii din opoziţie eu depus două proiecte de hotărâre privind amenajarea unei baze de agrement în acesta zonă, dar cu bani de la bugetul local. Pentru început, trebuie realizate un studiu de oportunitate şi un caiet de sarcini. Reprezentanţi Primăriei spun că vor să obţină aceste documente până la sfârşitul acestui an iar în 2019 să fie parcursă procedura de concesiune.

Discuţii pe marginea acestui subiect au mai fost şi în anul 2015, când un om de afaceri din Paşcani şi-a manifestat intenţia de a face investitii pentru amenajarea lacului. Demersurile au fost suspendate pe motiv că există o singură carte funciară pentru tot parcul Peştişorul, suprafaţă cu restricţii timp de câţiva ani de zile în ceea ce priveşte investiţiile după ce a fost reabilitat din fonduri europene.

Problema a fost rezolvată la sfârşitul anului 2016 când parcul a fost împărţit în 4 zone şi au fost făcute carti funciare separate. Prin urmare acum lacul poate fi concesionat dacă într-adevăr asta se doreşte şi nu sunt alte interese.

De cealaltă parte consilierii din opoziţie, sătui de amanarile administratiei locale, vor să oblige executivul local să facă ceva. Ei propun transformarea lacului într-o zonă de agrement şi a fostului bazin de înot într-un patinoar pentru role pe timp de vară şi cu gheaţă pe timp de iarnă , cu bani de la bugetul local.

În acest sens au fost depuse două proiecte de hotărâre care ar urma să fi supuse aprobării. Proiectele sunt cu caracter general, fără datele necesare privind valoarea investiţiei, termenul de execuţie şi sursa concretă de finanţare, în contextul în care cheltuielile nu au fost cuprinse în bugetul pentru anul în curs.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
22.8 ° C
24.1 °
21.7 °
78 %
1.9kmh
0 %
Dum
31 °
lun
34 °
mar
27 °
mie
28 °
joi
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI