24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

La un pas de tragedie: „Mesia” a vrut să arunce în aer Universitatea

Un fost absolvent de studii de licenţă şi master de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei Iaşi a Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” a fost, ieri, la un pas să-şi arunce profesorii şi colegii mai tineri în aer. Oliver Florin Stan (38 de ani) a intrat în amfiteatrul P6, situat în clădirea care, în cea mai mare parte aparţine, Universităţii „Al. I. Cuza”. La momentul incidentului, 50 de studenţi şi şapte cadre didactice se aflau în amfiteatru, tinerii având programat examenul de licenţă.

„Astăzi nu dictezi tu!”

După ce au intrat în sală şi au primit subiectele, studenţii au primit şi o vizită neaşteptată. Decanul a fost sunat de urgenţă şi a venit, la rândul său, în P6. „L-am găsit pe acest individ lângă catedră, cu două bagaje lângă el. M-am prezentat şi l-am întrebat ce doleanţă are. Mi-a răspuns: Eu am aici o bombă. Avea şi un buton cu roşu, ca să arate că acela e butonul de detonare – şi a cerut să vorbească cu poliţia. I-am spus: Colegii ăştia au un examen important şi e păcat să le bulversăm examenul. Eu sunt decanul facultăţii. Pot fi, la o adică, un ostatec important… Hai să mergem pe culoar şi mai stăm de vorbă, aşteptăm Poliţia şi îi lăsăm pe ei să-şi vadă de teză. Mi-a răspuns: Ai dictat tot timpul până acum, astăzi nu dictezi tu! Face toată lumea cum spun eu. Am mai încercat, după aceea, să mutăm studenţii mai în spate, dar a spus că nu mişcă nimeni, că altfel detonează bomba. Tot timpul am crezut că este o cacealma şi că încearcă să se dea mare”, povesteşte Ion Bogdan, decanul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.
Totul s-a petrecut la doar cinci minute după primirea subiectelor. „A intrat cu un rucsac de munte în spate şi a spus că are o bombă. La un moment dat a declanşat capsa şi a explodat ceva. Avea în mână mai multe butoane. Am cerut să-mi permită să arunc un pahar cu plastic moment în care am sunat la 112”, a declarat lectorul Daniel Mătăsaru. În momentul în care acesta a anunţat că are confirmarea faptului că poliţiştii sunt pe drum, atacatorul a exclamat: „Bine! Dacă vin, să le arăt că bomba mea este reală”, şi a început să meşterească printr-unul dintre bagaje, provocând o explozie şi mult fum. Foto Ziarul de IASI

Continuare pe Evenimentul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow