8 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

La Targu Frumos se poate, la noi nu. Finantari guvernamentale pentru anveloparea blocurilor

Doar Targu Frumos din tot judetul Iasi va primi anul acesta bani pentru anveloparea blocurilor. In cadrul unui program national, administratia locala din oras urmeaza sa semneze zilele viitoare contractul de finantare in valoare de 1.080.000 de lei. Banii vin de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Va fi schimbata fata a trei blocuri, nr. 7, 43 si 41, de pe strada Cuza Voda, din cele 11 acceptate in program. Lucrarile ar urma sa inceapa imediat dupa primirea banilor de la Guvern. Valoarea totala a investitiei este de circa 2 milioane de lei iar potrivit legii, 50% este suportata de Minister, 30 % de administratia locala, iar 20 % de locatari.

La Pascani in acest an nici un bloc nu va fi anvelopat. Asta deoarece, nici o asociatie de proprietari nu a finalizat demersurile necesare pentru obtinerea banilor de la Guvern si Primarie. Au fost inregistrate sase cereri dar fara proiect si certificat energetic. De cealalta parte, nici administratia locala nu a rezervat banii necesari in bugetul local si nu a acordat sprijin pentru intocmirea dosarelor.

Cererile insa au ajuns la Serviciul de Proiecte Europene a Primariei, acolo unde functionarii asteapta fonduri comunitare pentru rezolvarea problemelor.

In ceea ce priveste Hirlaul, administratia locala a depus un proiect in care erau cuprinse doua blocuri, insa nu a intrat la finantare.
Mentionam ca Programul de Reabilitare a Blocurilor de Locuinte se desfasoara in fiecare an. Lucrarile presupun printre altele si izolarea termica a peretilor exteriori, inlocuirea ferestrelor si a usilor si termo-hidroizolarea acoperisurilor.

Scopul este pentru a creste performanta energetica. Mai exact, locatarii ar urma sa plateasca mai putin pentru facturile la caldura. La Pascani, doua blocuri au fost anvelopate in timpul administratiei Craciunescu, T6 si T7.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow