17.7 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
17.7 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

La Ruginoasa, a avut loc Noaptea Muzeelor. Zeci de oameni au vizitat Centrul Cultural si Palatul

Ultimele știri

La Ruginoasa, a avut loc Noaptea Muzeelor. Zeci de oameni au vizitat Centrul Cultural si Palatul. Curiosii care au trecut pragul celor doua institutii, au participat si la un moment de pomenire a marelui domnitor, dar si la o dezbatere pe tema icoanelor. Mai mult, autoritatile de acolo cer sa fie aduse osemnitele lui Cuza, la Ruginoasa.

centrul cltural ruginoasa

Zeci de vizitatori au fost aseara la Ruginoasa, la Palat si Centrul Cultural, loc unde au avut loc numeroase activitati pregatite de catre organizatori. Este vorba despre o slujba de pomenire in memoria celui care a pus baza Romaniei moderne si nu in ultimul rand al celei care i-a stat alaturi in infaptuirea faptelor marete, Doamna Elena Cuza, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate. A avut loc si un colocviu cu tema ,,Icoana sufletului romanesc”- prezentarea de catre Preotul Paroh Nicusor Olariu de la Biserica Domneasca, a valorii icoanelor romanesti ca obiect de muzeu, dar si o scurta incursiune in istoria acestei localitati, amintind ca la 15 mai s-au implinit 141 de ani de la moartea Domnitorului Al.I.Cuza ,personalitate marcanta a istoriei Romaniei dar si al acestor locuri, prezentandu-se ,,Drumul osemintelor domnitorului de la Heidelberg la Iasi”

„O noapte de poveste la Palat” -publicul vizitator a fost întampinat pe un fond de muzică de epocă si au avut ocazia sa vada o expoziția de carte veche cu titlul ,,Cartea-altar de înțepeciune” va cuprinde cărți de secol XIX-lea și dicționare cu gravuri. Ea mai cuprinde șapte volume din Codul General al Romaniei (1910-1912) întreaga legislație de la 1856 pana în 1912.

 

sursa foto Centrul Cultural Ruginoasa

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
17.7 ° C
19.3 °
15.6 °
71 %
1.3kmh
25 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI