-0.9 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

La Pașcani încă se mai fabrică perdele. Două societăți de profil vând în țară și străinătate – FOTO

La Pașcani încă se mai fabrică perdele – textilele celebre care înainte de Revoluție, produse în fabrica din municipiu, erau considerate un lux în casele românilor. În prezent, în oraș sunt două societăți care scot pe porțile fabricilor cantități impresionante care sunt vândute atât în țară, cât și internațional. Pascaniul este singura localitate din țară care are fabrici de acest fel.

Una dintre această este Siretul DISTRIPROD, societatea care a dat naștere brandului „Perdele de Pașcani”, administratată de Cătălin Zaharia. Cu o cifra de afaceri ce se apropie de un milion de euro, cu 35 de salariați, fabrica are o producție de circa 100.000 ml/lună.

Conducerea societății susține că producția actuală reprezintă circa 80% din cea realizată când fabrica era în glorie. Asta se datorează tehnologiei care înlocuiește sutele de angajați ce lucrau acolo înainte de Revoluție.

Toată marfa este vândută în țară. Timpurile s-au schimbat iar clienții care înainte băteau la poarta fabricii pentru a cumpăra, acum comandă online perdele de Pașcani. Prețurile diferă în funcție de model, iar calitatea este asigurată.

Administratorul susține că societatea are planuri mari în viitor, iar prezentul continuă și întărește faima municipiul: LA PAȘCANI SE FABRICĂ PERDELE.

Încă o societate de confecții care produce și aceste textile este NGM Leonard, de pe strada Fântânele, deținută de omul de afaceri, Leonard Rusu, ce a fost înființată din 1993.

În prezent, fabrica are cea mai mare capacitate de producție din zona Europei, anual circa 3 milioane de metri pătrați, susține directorul. Totul cu 39 de angajați.

Acolo sunt confecționate peste 400 de modele de perdele, la care se adaugă și alte textile. Piața de desfacere este atât în România, cât și în străinătate, precum Canada, Statele Unite ale Americii, Italia, Portugalia, Olanda, Germania sau țările arabe.

Directorul societății susține cu regret faptul că industria din Pașcani nu este promovată atât cât ar trebui.

Așadar, aceste două societăți duc mai departe brand-ul „Perdele de Pașcani”, atât în țară cât și în străînătate. Chiar dacă au producții foarte bune și vânzări pe măsură, primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a precizat într-o emisiune difuzată la un post național că la Pașcani „nu se mai fabrică perdele”, iar apoi a revenit cu precizarea că „mai există o fabrică de mici dimensiuni care duce tradiția mai departe”.

De precizat este faptul că cele două firme de confecții din municipiu au și site-uri proprii unde puteți vedea și cumpăra perdele de Pașcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow