18 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

La Pascani, au apărut primele mărţişoare

Ziua de 1 Martie se apropie cu paşi repezi, iar primele mărţişoare din acest an au fost expuse astăzi, la Pascani. In zona Deal a Municipiului o singura taraba si-a facuta aparitia, suficient ca sa acapareze atentia trecatorilor, care cu siguranţă abia aşteaptă să vadă dacă a apărut ceva nou, un dar simbolic care să vestească venirea primăverii, pentru a-l putea oferi persoanelor dragi. Printre “simbolurile primăverii” expuse astăzi s-au regăsit tradiţionalul şnur alb-roşu de mărţişor, broşe, ghiocei şi obiecte decorative, iar preţurile acestora sunt cuprinse între 1 leu şi 15 lei.

Pascanenii care trec pe lângă tarabele cu mărţişoare nu rezistă tentaţiei şi se apropie să vadă noile apariţii. Chiar dacă preţurile sunt tot mai mari, oamenii continuă să le cumpere, pentru că aduc noroc şi respectă tradiţia.

În zilele ce urmează, sunt aşteptaţi alţi peste 20 de comercianţi de mărţişoare, care au primit autorizaţie de la Primăria Pascani. Aceştia îşi vor putea etala marfa pe tarabe până în data de 8 martie, inclusiv. Punctele de comercializare a mărţişoarelor au rămas aceleaşi, ca şi în anii precedenţi, strada Stefan cel Mare, Esplanada si in zona pietelor agroalimentare. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow