19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  La omul sărac, oamenii buni nu trag?

  Ultimele știri

  La omul sărac nici lumina nu arde. O femeie din comuna Valea Seacă are nevoie de ajutorul nostru ca să aibă ce mânca și mai ales să nu-i cadă tavanul în cap. Și cum necazul niciodată nu vine singur, bătrânica a rămas și fără găini după ce i-au fost furate. Ba mai mult, în urma unui foc necontrolat dat pe câmp la miriște, de către vecini, casuța, de câțiva metri pătrați, a fost cuprinsă de flăcări. Venitul femeii este de 400 de lei, lunar, bani cu care acoperă cheltuielile la magazinul din sat, acolo de unde își cumpără de-ale gurii. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  A lucrat o viață la Uzina din Pașcani. Are 4 copii și 13 nepoți, însă și ei au venituri mici și nu o pot ajuta. De 19 ani locuiește într-o căsuță ridicată cum a putut cu soțul care a părăsit această lume în urmă cu 5 ani, la marginea satului Valea Seacă. Nu are curent electric iar venitul lunar este de 400 lei. Ea este Maria Tablan și are 65 ani. Locuiește singură în această casă. Alături mai are un cățel și o pisică. Se roagă neîncetat la Dumnezeu să o aibă în grijă și să o păzească de cele rele.

  CAZ FEMEIE V SEACA

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Pe masa din bucătărie, pe lângă căndeluțe și icoane, stă un castron cu câteva măsline. Este masa ei pe aceste zile.

  Mai grav este că bătrâna locuiește în camera de câțiva metri pătrați cu tavanul care stă să pice pe ea. S-a ajuns așa din cauza intervenției pompierilor din urma cu câțiva ani, atunci când au dat cu jetul de apă și spumă ca să stingă flăcările ce i-au cuprins locuința. Tanti Maria e bucuroasă că măcar nu i-a fost distrusă de tot ce a constuit.

  Pentru a mai acoperi din crăpăturile care sunt în pereții casei, bătrânica a agățat țoale, icoane și zeci de fotografii care să-i aducă aminte de tinerețe.

  Pentru a mai face câțiva bani, bătrânica strânge peturi şi le vinde. Dar se îngrijește și de bucățica de vie care e în fața casei. De curând a curățat-o. Alături sunt și câteva flori de primăvară pe care le-a pus și care îi mai aduc bucurie.

  Bunicuța este ajutată frecvent cu bani și alimente de preotul Dumitru Cristea. Tot el, alături de tinerii de la ATOR Pașcani au acoperit căsuța cu carton presat pentru a nu se mai infiltra ploaia.

  Cazul e știut și de administrația locală din comună, însă doar printr-o sponsorizare o poate ajuta. Asta pentru că bucățica de pământ pe care e construită camera nu e pe numele ei, ci a unor neamuri care pot revenida oricând locul.

  Bătrânica se află în evidența Compartimentului de Asistență Socială a primăriei Valea Seacă, iar în curând va primi alimentele de la Uniunea Europeană.

  Cazul este prezentat si pe grupul de facebook: ~Esti din Pascani daca oferi o mana de ajutor~

  Cine doreşte să o ajute pe Maria Tablan cu alimente sau materiale de constructi poate suna la următoarele numere de telefon: Pr. Cristea Dumitru 0740 511 567, Gândac Ionut Daniel, ATOR Pașcani 0784 172 692.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet