14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023

VIDEO La mulți ani, România! Ziua națională a României la Pașcani, Tg Frumos și Hîrlău

La mulți ani, România! Ziua națională a României la Pașcani, Tg Frumos și Hîrlău

Sărbătoare mare în toată lume, acolo unde sunt români! Astăzi, pe 1 decembrie se marchează prin parade militare, depuneri de coroane sau spectacole artistice cei 99 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania. 

Peste tot a fost marcată această zi! La Pașcani de exemplu, momentele au început de la primele ore ale dimineții cu depuneri de coroane la monumentele eroilor din suburbii și oraș. Politicienii alături de câteva societăți comerciale au păstart momente de reculegere sau au depuse coroanele pe muzica de fanfară.

De ziua națională aleșii locali au transmis și ei un mesaj pentru pășcăneni, pentru românii aflați în țără dar și peste granițe.

Tot în oraș a urmat un frumos spectacol artistic susținut de artiști locali și îndrăgita Margareta Clipa. Vremea nu chiar de stat afară i-a scos pe câțiva pășcăneni să asiste la program pregătit de Casa de Cultură și Primăria Municipiului.

Un alt moment frumos a fost premierea cuplurilor de aur, care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Bunicii, îmbrăcați ca la zi de sărbătoare au primit florile, șampania și banii oferite din partea administrației locale. De asemenea, pentru ei s-a pregătit și o masă festivă.

Și la Târgu Frumos a fost sărbătoare astăzi. S-au oficiat slujbe religioase, s-au depus coroane cu flori la monumentul eroilor, s-au ținut alocuțiuni iar muzica pur românească nu a lipsit.

La Hîrlău ziua de sărbătoare nu a scăpat nemarcată. Cei din conducerea orașului au fost prezenți pentru a sărbători cum se cuvine 1 Decembrie. Zona centrală a fost locul de întâlnire și unde s-au depus coroanele cu flori pentru eroii țării. S-a dansat pe muzica celor de la Ansamblul Folcloric Sârba cu năframă și a rapsodului popular Ion Ursache. Primarul Radu Curcă a premiat și cele 16 cupluri de aur, cu flori, diplime și bani alături de o masă ca la zi de sărbătoare.

La Scobinți s-a marcat ziua și cu o masă caldă de unde nu au lispit sarmalele, plăcintele și un pahar cu vin sau ceai cald, după caz. A cântat fanfara cele mai frumoase melodii românești iar instituțiile și socitățile din comună alături de administrația locală au mers la monumentul eroilor.

Si in comune, Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu fast. De exemplu, la Miroslovesti mândria de a fi român a fost arătată prin depuneri de coroane si serbări. Unul dintre momente a fost la monumentul eroilor de la Soci.

Copiii de la scoala gimnazială au îndurat frigul si au intonat cântece patriotice.

Apoi, manifestările au continuat la Primaria comunei si Căminul Cultural. Un alai de elevi îmbrăcați în portul traditional au fluturat steaguri pe strada pana la institutia de cultura.

In incheierea acestui reportaj despre ziua națională din orase si comune, echipa BIT TV urează un sincer la multi ani tuturor românilor. Atât celor care au ales sa ramana in tara natală, cat si celor care străbat meleaguri de pe-ntreagă lume! La multi ani, români!

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow