30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

La multi ani de “Sfintii Constantin si Elena”! Sase primari si-au sarbatorit ziua onomastica

Zi importanta pentru crestinii ortodocsi. Astazi, 21 mai a.c., 1,7 milioane de romani isi sarbatoresc ziua onomastica de Sfintii Imparati Constantin si mama sa, Elena. Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, peste jumatate de milion sunt barbati cu numele de Costel si Constantin iar circa un milion de femei poarta numele de Elena, Lenuta sau Constantina.

Aceasta zi este speciala si pentru sase primari din imprejurimile Pascaniului si din Harlau. Edilii din Tatarusi, Motca, Vanatori, Harlau, Scobinti si Stolniceni-Prajescu isi sarbatoresc astazi ziua numelui. In prima parte a zilei acestia petrec la munca. Abia spre finalul programului se va lasa cu petreceri organizate in preajma prietenilor si a familiei. Primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu, a tinut sa ureze tuturor celor care poarta numele sfintilor, un sincer “La multi ani!”.

Mentionam ca potrivit traditiilor populare aceasta zi este plina de traditii si supertistii.Oamenii trebuie sa tina sarbatoarea, pentru ca puii din gospodarie sa nu fie mancati de ulii, sa nu se lucreze, pentru ca holdele si strugurii sa nu fie distrusi, iar pana in 21 mai trebuie sa fie semanate porumbul, ovazul si meiul.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow