13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

La mulți ani, Colegiul “Sadoveanu”. Zi festivă într-una din cele mai mari școli din Pașcani

Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Pașcani a îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare . De ziua școlii a fost inaugurată o placă comemorativă cu foștii și actualii directori ai unității de învățământ, ce a fost afișată pe holul principal din clădire. Invitații au fost primiți cu pâine și sare, iar conducerea școlii le-a oferit în dar flori și cărți. Tot astăzi a fost lansat încă un număr al unei reviste a catedrei de franceza.

La mulți ani, Colegiul Sadoveanu! Această a fost urarea cea mai des auzită astăzi pe holurile școlii din Pașcani, care a îmbrăcat straie de sărbătoare la împlinirea a 85 de ani de la înființarea Gimnaziul Teoretic de Băieți CFR, denumirea ce o purta în 1932.

Au fost invitați la eveniment, directori de școli atât din Pașcani, cât și comunele din împrejurimi, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași și ai Consiliului de Administrație, profesori pensionari și mulți alții. Primirea lor a fost făcută cu pâine de sare, de către doi elevi îmbrăcați în portul traditional.

De departe, cel mai așteptat moment a fost dezvelirea unei plăci comemorative, afișată pe holul principal de la intrarea în clădire, pe care au fost trecuți toți foștii și actualii directori ai unității de invatamant.

Apoi, festivitatea a continuat în laboratorul de fizică. Invitații au primit flori și cărți, înmânate de către directoarea, Genoveva Serban.

In acest an, au fost prezenți și cei din conducerea Liceului “Petre Ștefănucă” din Ialoveni, școală înfrățită cu colegiul pascanean. Au urmat apoi discursurile invitaților, pline de emoții și aprecieri. VEZI DISCURSURILE IN CADRUL STIRILOR INFOBIT

Intr-un cadru festiv a avut loc și lansarea unui număr al revistei “Sac a Dos”, coordonată de profesorii de la catedrA de franceză, împreună cu elevi.

Una dintre surprizele festivității a fost proiectarea unui film despre colegiu, de la începuturi și până în prezent, cu mărturii ale foștilor directori cât și a unor absolvenți ai scolii.

Mentionam că activitățile vor continua și zilele următoare la Colegiul Sadoveanu, în cadrul programului “Școala Altfel”. Până la sfârșitul săptămânii, porțile liceului sunt deschise, iar elevii participa la tot felul de ateliere de lucru sau excursii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow