15.5 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

La mulți ani, Colegiul “Sadoveanu”. Zi festivă într-una din cele mai mari școli din Pașcani

Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Pașcani a îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare . De ziua școlii a fost inaugurată o placă comemorativă cu foștii și actualii directori ai unității de învățământ, ce a fost afișată pe holul principal din clădire. Invitații au fost primiți cu pâine și sare, iar conducerea școlii le-a oferit în dar flori și cărți. Tot astăzi a fost lansat încă un număr al unei reviste a catedrei de franceza.

La mulți ani, Colegiul Sadoveanu! Această a fost urarea cea mai des auzită astăzi pe holurile școlii din Pașcani, care a îmbrăcat straie de sărbătoare la împlinirea a 85 de ani de la înființarea Gimnaziul Teoretic de Băieți CFR, denumirea ce o purta în 1932.

Au fost invitați la eveniment, directori de școli atât din Pașcani, cât și comunele din împrejurimi, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași și ai Consiliului de Administrație, profesori pensionari și mulți alții. Primirea lor a fost făcută cu pâine de sare, de către doi elevi îmbrăcați în portul traditional.

De departe, cel mai așteptat moment a fost dezvelirea unei plăci comemorative, afișată pe holul principal de la intrarea în clădire, pe care au fost trecuți toți foștii și actualii directori ai unității de invatamant.

Apoi, festivitatea a continuat în laboratorul de fizică. Invitații au primit flori și cărți, înmânate de către directoarea, Genoveva Serban.

In acest an, au fost prezenți și cei din conducerea Liceului “Petre Ștefănucă” din Ialoveni, școală înfrățită cu colegiul pascanean. Au urmat apoi discursurile invitaților, pline de emoții și aprecieri. VEZI DISCURSURILE IN CADRUL STIRILOR INFOBIT

Intr-un cadru festiv a avut loc și lansarea unui număr al revistei “Sac a Dos”, coordonată de profesorii de la catedrA de franceză, împreună cu elevi.

Una dintre surprizele festivității a fost proiectarea unui film despre colegiu, de la începuturi și până în prezent, cu mărturii ale foștilor directori cât și a unor absolvenți ai scolii.

Mentionam că activitățile vor continua și zilele următoare la Colegiul Sadoveanu, în cadrul programului “Școala Altfel”. Până la sfârșitul săptămânii, porțile liceului sunt deschise, iar elevii participa la tot felul de ateliere de lucru sau excursii.

DE LA ACELAȘI AUTOR

DOC | Lista societăților cu datorii la bugetul local. Primăria Pașcani a publicat documentul

A aparut o noua lista cu datornici, in municipiul Pascani. Administratia locala a publicat, joi, 27 octombrie,...

Cursuri de șah online pentru elevii din Pașcani. Liceul Miron Costin dă startul unui proiect mult așteptat

Desi este vacanta, elevii de la Liceul Teoretic Miron Costin din municipiul Pascani dar si de la...

Grenade și focoase din timpul războiului, găsite pe un teren din Soci

Mai multe grenade si focoase au fost gasite miercuri, 27 octombrie, in satul Soci din comuna Miroslovesti,...

Pregătiri pentru deszăpezirea drumurilor. Se montează parazăpezi

Au inceput pregatirile pentru sezonul rece pe drumurile din judetul Iasi. Muncitorii de la Directia Regională de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI