More

  La mulți ani celor care salvează vieți. Astăzi este ziua lor

  Array

  La mulți ani celor care salvează vieți. Astăzi este ziua lor

  Zi de sărbătoare pentru toți cei care lucrează la Serviciul de Ambulanță. Astăzi se împlinesc 110 ani de la înființare, iar în orașele mari au avut loc și evenimente care să marcheze această zi. La Pașcani, cei care astăzi au fost de serviciu au sărbătorit prin urări și au stat în gardă pentru a merge la solicitări.

  Pe vreme caniculară și nu numai, telefonul de la Serviciul de Ambulanță din Pașcani sună pentru a cere ajutor medical la diferite cazuri. La fel s-a întâmplat și astăzi, 28 iulie, când la nivelul țării este marcată Ziua Ambulanței, moment în care este sărbătorită recunoașterea contribuției serviciilor de Ambulanță în asigurarea și menținerea stării de sănătate a cetățenilor.

  La sediul din Pașcani, amplasat în Zona Deal, în apropiere de Policlinică lucrează patru medici, asistenți medicali, ambulanțieri și șoferi, în ture, iar de când a fost înființată substația în oraș, mii de solicitări au fost de la cazuri medicale simple până la cazuri grave. La câteva dintre ele, personalul medical a fost agresat, ba verbal, ba fizic.

  Personalul medical prezent la solicitare spune că indiferent de natura cazului se comportă ca niște profesioniști chiar dacă sunt momente dureroase.

  În prezent, în județ, există 9 substații de ambulanță la Pașcani, Tg. Frumos, Hîrlău, Mircești, Răducăneni, Țibănești, Bivolari, Vlădeni, Podu Iloaiei și stația centrală din Iași.

  Amintim că Societatea de Salvare din Bucureşti a luat ființă în 28  iulie 1906 creată din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici, sub deviza «Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor». Cele mai mari probleme sunt lipsa de personal dar şi uzura mare a maşinilor de ambulanţă, care pot pune în pericol viaţa pacienţilor, dar şi a cadrelor medicale. Deşi s-au făcut nenumărate sesizări şi memorii către autorităţile competente, situatia e din ce in ce mai grava, an dupa an. In prezent totalul personalului din serviciile de ambulanţă este de 11.350 de angajaţi. La fel ca la nivel European și în România, numarul unic de urgenta este 112. În anul 2015, numărul apelurilor 112 către Serviciul de Ambulanță a ajuns la 3.741.439, in creștere cu 7% față de 2014.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI