More

  La muli ani, Ialoveni! Frații de peste Prut petrec de hramul orașului

  La muli ani, Ialoveni! Frații de peste Prut petrec de hramul orașului

  În acest sfârșit de săptămână este mare sărbătoare în Ialoveni din Republica Moldova, oraș înfrățit cu Pașcani. Și în acest an, o delegație din administrația locală a mers peste Prut pentru a fi alături de cei de acolo. Conform programului în acest an vor avea loc spectacole artistice dar și multe tăieri de panglici. Nu vor lipsi competițiile sportive dar și focul de artificii.

  La mulți ani, Ialoveni. Frații de peste Prut petrec de hramul orașului. Ca de fiecare dată, a fost trimisă o invitație la Primăria Pașcani, ca cineva de aici să participe la sărbătoarea comunității. În acest an s-a deplasat în Republica Moldova, consilierele primarului Pantazi.

  Conform programului, astăzi vor avea loc cele mai multe activități. Nu vor lipsi slujbele religioase, depunerile de coroane, inaugurări de parcuri și a stadionului multifuncțional dar și a mai multor drumuri recent făcute. De asemenea se vor celebra și câteva cupluri care fac în acest an nunta de argint, spectacolele artistice, competițiile sporive, la final fiind și un foc de artificii.

  Evenimentul este organziat pe parcurusl a trei zile, însă astăzi, de Sfânta Parascheva la ei, este cea mai importantă zi cu cele mai multe activități.

  Și administrația locală va avea un cuvânt în cadrul deschiderii, iar cei rămași în Pașcani transmit sănătate și multe bucurii.

  Menționăm că în centrul orașului Ialoveni este amenajat și un parc de distracții. Pe scenă vor urca să cânte artiștii – Anatol Mîrzenco, Mihai Ciobanu, Corina Țepeș și Costi Burlacu, alături de Ady, Adrian Ursu, Tatiana Spânu, Nicoleta Cotorobai, ansamblul folcloric Ialoveneanca, Fanfara, formați de dansuri Enigma și InVoice Band.

  Sergiu Armașu, primarului din Ialoveni transmite – “Pentru noi, locuitorii orașului Ialoveni, această zi este nu doar o tradiție frumoasă. Hramul orașului mai dovedește încă odată că IALOVENI este o comunitate a civilizației și a culturii, care ține la tradiția și valorile strămoșești. Este o ocazie perfectă pentru a face unele bilanțuri, a revedea prietenii, a savura din bucate alese, a audia o muzică selectă și a ne uni împreună într-o horă a neamului. Această zi de sărbătoare sper că aducă pentru fiecare ialovenean o sursă de bucurie și un îndemn de a fi mai buni, mai toleranți și mai activi la viața orașului nostru. “

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet