11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

La muli ani, Ialoveni! Frații de peste Prut petrec de hramul orașului

La muli ani, Ialoveni! Frații de peste Prut petrec de hramul orașului

În acest sfârșit de săptămână este mare sărbătoare în Ialoveni din Republica Moldova, oraș înfrățit cu Pașcani. Și în acest an, o delegație din administrația locală a mers peste Prut pentru a fi alături de cei de acolo. Conform programului în acest an vor avea loc spectacole artistice dar și multe tăieri de panglici. Nu vor lipsi competițiile sportive dar și focul de artificii.

La mulți ani, Ialoveni. Frații de peste Prut petrec de hramul orașului. Ca de fiecare dată, a fost trimisă o invitație la Primăria Pașcani, ca cineva de aici să participe la sărbătoarea comunității. În acest an s-a deplasat în Republica Moldova, consilierele primarului Pantazi.

Conform programului, astăzi vor avea loc cele mai multe activități. Nu vor lipsi slujbele religioase, depunerile de coroane, inaugurări de parcuri și a stadionului multifuncțional dar și a mai multor drumuri recent făcute. De asemenea se vor celebra și câteva cupluri care fac în acest an nunta de argint, spectacolele artistice, competițiile sporive, la final fiind și un foc de artificii.

Evenimentul este organziat pe parcurusl a trei zile, însă astăzi, de Sfânta Parascheva la ei, este cea mai importantă zi cu cele mai multe activități.

Și administrația locală va avea un cuvânt în cadrul deschiderii, iar cei rămași în Pașcani transmit sănătate și multe bucurii.

Menționăm că în centrul orașului Ialoveni este amenajat și un parc de distracții. Pe scenă vor urca să cânte artiștii – Anatol Mîrzenco, Mihai Ciobanu, Corina Țepeș și Costi Burlacu, alături de Ady, Adrian Ursu, Tatiana Spânu, Nicoleta Cotorobai, ansamblul folcloric Ialoveneanca, Fanfara, formați de dansuri Enigma și InVoice Band.

Sergiu Armașu, primarului din Ialoveni transmite – “Pentru noi, locuitorii orașului Ialoveni, această zi este nu doar o tradiție frumoasă. Hramul orașului mai dovedește încă odată că IALOVENI este o comunitate a civilizației și a culturii, care ține la tradiția și valorile strămoșești. Este o ocazie perfectă pentru a face unele bilanțuri, a revedea prietenii, a savura din bucate alese, a audia o muzică selectă și a ne uni împreună într-o horă a neamului. Această zi de sărbătoare sper că aducă pentru fiecare ialovenean o sursă de bucurie și un îndemn de a fi mai buni, mai toleranți și mai activi la viața orașului nostru. “

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Patrimoniului Mondial UNESCO: Centrul istoric din Praga

Centrul istoric din Praga a fost înscris în anul 1992 în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, potrivit...

Miercuri nu va curge apă la robinete în Blăgești și câteva localități din apropiere

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din comuna Todirești, municipiul Pașcani În scopul igienizării rezervoarelor de...

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul...

ANAF avertizează: Nu deschideți mailuri false transmise în numele instituției

ANAF îi sfătuiește pe contribuabili să nu deschidă mailurile provenite de la adresa info@anaf.ro. Sunt mailuri false....

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI