More

  La lopată în locul amenzilor. Hîrlăul deszăpezit de amendați – VIDEO

  Array

  Piata agroalimentara din Hirlau a fost astazi deszapezita de catre patru cetateni care nu si-au platit amenzile primite de la agentii de la Politia Locala din oras. Chiar si pentru o suta de lei, amenda data pentru ca nu a respecat una dintre hotararile Consiliului Local ale orasului, un barbat trebuie sa dea, la lopata, 16 ore.

  HIRLAU zapada

  Nu ai platit amenda, Judecatoria te trimite la munca in folosul comunitatii. Pe acest principiu merg cei din conducerea orasului Hirlau. Si pentru ca e nevoie de mana la lucru, acum, o data cu zapada abundenata cazuta in ultimele zile, cativa cetateni ai orasului Hirlau au curatat toata zona de parcare din piata agroalimentara. Asta pentru ca au de executat 16 ore de munca in folosul comunitatii.

  Numai anul trecut, politistii locali din Hiralu au sanctionat contraventional peste 300 de persoane, dintre care un sfert si-au platit amenda.

  Peste 200 de sanctiuni au fost transmise primariilor de orasul din care apartin cei amendati, iar cativa zeci de cetateni care nu au venituri si nu desfasoare activitati, sanctiunile au fost inaintate Judecatoriilor pentru a fi transformate in mandate de executare.

  In luna ianuarie a.c., Politia Locala din Hirlau a primit 8 astfel de hotarari ce prevad transformarea sanctiunilor contraventionale in munca in folosul comunitatii.

  Abaterile săvârşite de persoanele care au fost obligate să presteze muncă în folosul comunităţii au fost la legea privind normele de convieţuire socială şi la legislaţia rutieră.

  www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sărbătoarea Mărțișorului, la Heleșteni și Scobinți

  Prima zi de primavara aduce si un eveniment cu traditie in comuna Helesteni. Pe 1 martie, la Centrul de zi din satul Harmaneasa va...

  Tânăr de 23 de ani prins la volanul unei mașini în trafic, fără permis

  La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au oprit pentru control, pe DJ 207 M, un...

  Șofer reținut de polițiști după ce a condus băut și cu permisul suspendat. Nu era la prima abatere

  La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au depistat un bărbat de 49 de ani, din judeţul Suceava, în...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp