More

  La Hîrlău sunt calculatoare, dar stau nefolosite – VEZI VIDEO

  Array

  O linie completa de calculatoare zace intr-o sala de clasa de la Clubul Copiilor din Hirlau, fara sa fie folosite, desi sunt zeci de cereri din partea parintilor si copiilor din oras. Motivul este banal, chiar daca vrei sa fii voluntar si sa inveti copiii sa foloseasca un calculator, trebuie mai intai sa-si dea acceptul Palatul Copiilor din Iasi, institutie care are in subordine Clubul din Hirlau.

  calculatoare hirlau

  Clubul Copiilor din Hirlau a primit calculatoare noi, in urma cu 10 ani, prin intermediul programului guvernamental de informatizare. Au fost folosite doar cativa ani, iar din 2008, atunci cand a venit criza financiara s-au desfiintat diferite posturi din cadrul Cluburilor din tara. La Hirlau s-a desfiintat postul ocupat de suplinitorul care preda informatica.

  Conform spuselor directorului institutiei din Hirlau, Bogdan Birzu, cele 11 calculatoare sunt in stare de conservare, doar unul singur fiind folosit de secretarul comisiei metodice pentru a transmite toate documentele catre Palatul Copiilor din Iasi, institutiei de care apartine. Asta desi sunt nenumarate cereri din parte copiilor care vor sa se inscrie la cercul de informatica. Chiar daca un profesor se ofera voluntar sa tina cursuri, nu se poate, pentru ca acceptul mult dorit nu mai vine de la Palatul Copiilor Iasi.

  De exemplu, la Clubul Copiilor din Pascani, intr-o grupa sunt 20 de copii pentru cele 10 statii de lucru. Este unul dintre cele mai solicitate ceruri. Cei inscrisi invata despre ABC-ul calculatorului, sistemul de operare, de programare etc.

  La nivel national, Ministerul Educatiei si Cercetarii a cheltuit 96 milioane de euro pentru dotarea scolilor cu 3.200 de retele.

  La Clubul Copiilor din Hirlau sunt inscrisi aproape 400 de minori la cercuri precum modelism, carturi, arta populara si dansuri populare.

  www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI