More

  La Hirlau, femeile vor sa munceasca in locul barbatilor, in folosul comunitatii

  Nemultumire in randul beneficiarilor de ajutor social, din Hirlau. Zilele trecute, administratia locala i-a chemat sa faca ore in folosul comunitatii in centrul orasului, iar cateva femei de etnie roma au venit in locul sotilor, titularii de contract. Din acest motiv, a inceput cearta.

  Ele au reclamat ca reprezentantii administratiei locale le-ar fi spus ca nu le ponteaza orele, deoarece barbatii din familie sunt beneficiarii acestui ajutor si de asemenea, obligati sa faca munca in folosul comunitatii.

  Scandalul a devenit si mai mare cand femeile s-au trezit in strada fara uneltele agricole pentru sapat si prasit, care ar fi trebuit sa fie puse la dispozitie de administratia locala.

  Motivul pentru care femeile de etnie roma vor sa munceasca in locul barbatilor, tine de traditia lor conform careia ar fi rusine ca stalpul casei sa munceasca in folosul comunitatii.

  Viceprimarul orasului, Radu Sarbu, sustine insa ca Primaria nu le-a impiedicat sa munceasca si ca in lege este trecut faptul ca familia va stabili persoana din dosar care sa presteze orele.

  La fel spune si primarul, Radu Curca, care a precizat insa ca fiecarui titular i se face protectia muncii si daca se schimba prestatorul de ore, trebuie facuta o declaratie la Primarie.

  Mentionam ca in prezent in orasul Hirlau sunt circa 200 de persoane care primesc ajutor social de la stat.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Pedofil octogenar, mort în închisoare aşteptând eliberarea. Era rudă cu bunicul victimei de 9 ani

  Un pedofil din Ciohorăni a murit în puşcărie, în aşteptarea eliberării condiţionate. Acesta fusese condamnat la închisoare cu executare pentru agresarea sexuală a unei...

  Mobilizarea continuă pentru Nicoleta. Comunitatea este alături de ea

  Mobilizarea pentru Nicoleta, adolescenta din Pascani care sufera de o boala crunta, continua. Cazul tinerei cu ochii ca cerul si o vointa de fier...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI