23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023

La drum, prin Europa – o călătorie cu tradiție la Colegiul ”Unirea” din Pașcani – FOTO

C.P. Pentru a sărbători Ziua Europei, Colegiul Tehnic CF ”Unirea” Pașcani, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Centrul EUROPE DIRECT Iași și Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă au organizat concursul  Europa, MAI aproape 9.

Evenimentul a avut drept scop promovarea Anului European al Competențelor și al valorilor ce stau la baza construcției europene.

Participanții, înscriși în prealabil pe echipe, au reprezentat state membre ale U.E., accentuând modul în care înțelegerea altor culturi poate contribui la construirea identităţii europene și la colaborarea între cetăţenii europeni.

De Ziua Europei, la Colegiul « Unirea » ne-am bucurat de un mix armonios de creativitate, talent și entuziasm, am sărbătorit împreună cu muzică tradițională autentică, am făcut recomandări de călătorie, prezentări inedite ale standurilor de turism european pe care elevii școlii, îndrumați de profesorii lor diriginți, le-au amenajat  în calitate de așa-ziși « ghizi turistici » în țările Europei.

 

Europa, MAI aproape 9, un concurs cu tradiție la Colegiul « Unirea », a păstrat și la această ediție aroma festivă, reiterând invitația la călătorie  pe parcursul celor două ore dedicate evenimentului.

20 de țări ale Europei au fost prezentate inedit și bine organizat de cele 20 de clase participante la o competiție care a semănat extrem de mult cu un târg de turism autentic.

Un juriu obiectiv, format din doamna Inspector Școlar pentru Istorie și discipline Socio-umane prof. dr. Eliza Ilie, doamna director Daniela Orășanu și doamna Ioana Pruteanu din partea Europe Direct Iași, a analizat fiecare prezentare cu minuțiozitate pentru a delibera corespunzător.

A fost un concurs mult așteptat de toți elevii și profesorii Colegiului « Unirea » care au făcut din ziua de 9 mai 2023 nu doar o sărbătoare a Europei, ci și una a bucuriei, în acord cu imnul Uniunii Europene, aducând la unison « odă bucuriei »!

Alte articole