More

  La 12 ani are 17 operații și ani de zile petrecuți în spital. Avem puterea să-l ajutăm

  Array

  La 12 ani are 17 operații și ani de zile petrecuți în spital. Este vorba despre un băiat din Târgu Frumos care, pentru a putea merge are nevoie de puțină atenție din partea voastră, care puteți schimba soarta lui, prin o mica donație. Materialul video în cadrul știrile INFOBIT.

  Alex a fost diagnosticat de la naștere cu Varus equin bilateral, adica ambele picioare strâmbe. De la primele zile de naștere, a fost pus în ghips, iar în câțiva ani a fost operat de mai bine de 17 de ori, spun părinții micuțului. Sunt momente când operațiile îi provoacă dureri insuportabile.

  În ciuda acestora, Alex a reușit să fie printre cei mai buni la școală și chiar a participat la concursuri. Este talentat la matematica, română și desen. A fost susținut permanent de părinți, profesori și colegi, iar mama lui merge la școală pentru ca băiatul să fie la zi cu lecțiile.

  Este programat în următoarea perioadă la București, la Spitalul Monza, pentru încă o serie de analize și operații, însă cheltuielile sunt prea mari pentru familie. Ele sunt estimate la suma minima de 5 mii euro.

  În ajutorul lui Alex au venit tinerii voluntari de la Asyris care au organziat o campanie de strângere de fonduri. Mai exact, duminică, 22 mai, în centrul orașului cei care au donat câțiva lei au primit vată de zahăr pe băț și cei mici au fost pictați pe față. În câteva ore s-au strâns 300 de lei.

  Și administrația locală din Târgu Frumos vine în ajutor lor. În ședința de consiliu local de joi pe ordinea de zi este un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei de 20 mii lei din bugetul local. Rămâne de văzut dacă proiectul de hotărâre propus de edil va trece de votul consilierilor.

  Dacă doriţi să-l ajutaţi pe Alex, puteţi dona fie în cutia amplasată la Centrul de Voluntariat, fie direct în contul mamei: MACOVEI ANA-NICOLETA – 0754.462.230, BCR IBAN: RO29RNCB0311074195270001, SWIFT: RNCB RO BU. Aici e pagina de facebook a lui Alexandru Macovei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI