18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Justiţiabili buni de plată. Popa si Motatu, cate 250 lei primarului, viceprimarului, administratorului public si unui fost consilier, pentru o reclamatie nefondata

Doi păşcăneni, consideraţi de unii ca fiind reprezentanţii societăţii civile, sunt obligaţi să achite cheltuielile judiciare unora dintre cei împotriva cărora au făcut plângere penală.

Este vorba despre Ion Motatu şi Dumitru Popa, cunoscuţi pentru reacţiile lor publice mai ales împotriva operatorului judeţean de apă şi canalizare. La începutul acestei saptamani,  judecătorii păşcăneni au respins plângerea celor doi, împotriva unei rezoluţiei a procurorului de caz care a hotărât neinceperea urmăririi penale a celor reclamaţi. Totodată cei doi justiţiabili au fost obligaţi să achite cheltuielile de judecată în total câte 1150 de lei fiecare. Astfel primarul Dumitru Pantazi, administratorul public Gică Zanet, viceprimarita Gabriela Nedelcu şi fostul consilier local Vasile Balau ar urma să primească cate 250 de lei de la fiecare reclamant,  iar statul 100 de lei.

Popa şi Motatu sunt nemulţumiţi de modul cum a fost soluţionată de procurori o plângere depusă la DNA, împotriva celor care au votat pentru delegarea serviciilor de apă şi canalizare, operatorului ieşean ApaVital Iaşi. Pe lista celor acuzaţi s-au aflat şi consilierii Codrin Toma de la PSD, Marius Pintilie de la PNL deputatul Vasile Axinte şi fosta consiliera Diana Axinte. Dosarul a fost soluţionat cu neinceperea urmăririi penale pe motiv că acuzaţiile nu se susţin.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow