12.4 C
Paşcani
vineri, martie 29, 2024

Jurnalul Național: Marea diversiune „Inumanul Cercel și președintele salvator”

Planul întocmit de directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș“, profesorul Adrian Streinu Cercel, referitor la „carantinarea forțată” a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, nu vizează ruperea acestora de familii, ci se referă doar la acele persoane care nu au unde să se izoleze. 

Proiectul a fost elaborat în luna februarie, iar o lună mai târziu, însuși președintele Klaus Iohannis a admis că este foarte posibil ca acestor persoane să le fie interzis, total, dreptul de a ieși din case. Adrian Streinu Cercel și medicul Raed Arafat se află pe primele poziții în topul încrederii populației, în ceea ce privește lupta împotriva COVID-19, președintele aflându-se abia pe poziția a treia, la mare distanță.

Despre izolarea vârstnicilor în hoteluri, ultima dată a vorbit ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu televizat. Documentul din februarie a fost scos „inginerește” pe piață, pentru a-i da posibilitatea președintelui de a poza în „salvatorul” persoanelor de peste 65 de ani de planurile „inumane” și „dictatoriale” ale doctorului Cercel.

La sfârșitul lunii februarie, când, în România, președintele Klaus Iohannis încerca să forțeze planul alegerilor anticipate, dizolvarea Parlamentului și comasarea scrutinurilor electorale locale cu cele generale, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș“ elabora un plan de măsuri pentru combaterea evidentei răspândiri a coronavirusului.

Un document intitulat „Vacanța Mare” propune unele măsuri imediate pentru fiecare categorie de vârstă. În ceea ce privește categoria de vârstă a persoanelor de peste 65 de ani, se propunea, în februarie, „izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliul (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituționalizată)”, dar cu „susținerea acestor persoane, respectând cu strictețe măsurile de distanțare socială pe toată această durată, susținere efectuată fie de rudele directe, indirecte, fie de autorități și cu ajutorul ONG-urilor”, iar „monitorizarea acestor persoane să se facă de poliția locală și de autoritățile locale”.

Continuarea pe Jurnalul National

Alte articole