21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Jurişti Primăriei, executaţi de consilieri. Cum a pierdut Pascaniul 2,5 milioane de lei din cauza prostiilor foştilor primari şi a secretarului suspendat, Mircea Zuzan

Scandal uriaş între juriştii din Primărie şi cei din Consiliul Local Paşcani pe marginea unui proiect de hotărâre. Primarul municipiului a convocat vineri de la ora 11.00 o şedinţă de îndată pentru angajarea unor specialist şi desemnarea unui reprezentant în două două procese aflate pe rol.

Primul dintre ele este la Curtea de Apel Suceava şi are ca obiect o contestaţie depusă de societatea Interdentis din Paşcani, privind impunerea la plată a unor datorii de aproape 2 milioane de lei de către Primărie, pentru deţinerea unei suprafeţe de teren din domeniul public, fără acte. Societatea a contestat datoriile pe motiv că ar fi fost trecută o suprafaţă mai mare de teren iar acum judecătorii vor să refacă măsurătorile. În acest sens a solicitat administraţiei locale un expert topometrist.
Alte procese, alte probleme. De acesta dată cu operatorul judeţean de apă şi canalizare. Apa Vital a dat în judecată Primăria Paşcani pentru recuperarea a peste 47.000 de lei cheltuieli de judecata în două procese pierdute de administratia locală. Este vorba despre două acţiuni înaintate de fostul secretar Mircea Zuzan în anul 2015 pentru împiedicarea acţiunilor de debranşare a rau-platnicilor şi rebransarea celor care au rămas fără apă. Judecătorii nu au dat câştig de cauză reclamaţilor pe motiv nu ar fi avut calitate procesuală iar procesele nu ar fi acţionat pentru apărarea unui interes public. Acum Primăria Paşcani vrea să scape de la plata cheltuielilor de judecată sau măcar să le diminueze iar pentru asta Consiliul Local trebuia să imputerniceasca un reprezentant.
Doi dintre consilierii locali care sunt şi avocaţi au luat foc când au citit proiectul de hotărâre. S-au năpustit asupra juriştilor Primăriei acuzându-i că acţiunea de apărare ar fi târzie.
Juriştii primăriei i-au contrazis pe consilieri. Ei au explicat că încă sunt în termen pentru a contesta pretenţiile operatorului ieşean.
Mai mult, funcţionarii primăriei s-au plâns de volumul mare de muncă şi numărul dosarelor aflate în instante.
În acest context edilul municipiului a subliniat că sunt puţini juristi în Primărie, raportat la volumul mare de muncă şi că posturile vacanţe nu sunt ocupate din lipsă de candidaţi. Primarul Dumitru Pantazi a atras atenţia că a iniţiat un proiect de hotărâre pentru contractarea unor avocaţi care să reprezinte Pascaniul în procese dar a fost respins de consilieri.

Menţionăm că din 2012 şi până acum municipiul Paşcani a pierdut mai multe procese în urma cărora s-au plătit de la bugetul local peste 2.5 milioane de lei, în marea lor majoritate facturi şi penalităţi neachitate de pe timpul fostei administraţii, cum ar fi de exemplu 1,1 milioane de lei pentru LDP Iaşi şi 71.000 de lei pentru plata lucrărilor suplimentare de anvelopare la blocurile T6 şi T7.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow