11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Jungla de pe şosele: zece ieşeni beţi sau fără permis depistaţi la volan în weekend

Este doar vârful aisbergului, unii dintre infractori fiind depistaţi după ce au dărâmat refugii de tramvaie sau garduri. Deoarece sancţiunile sunt, în general, blânde, şofatul sub influenţa alcoolului a devenit un fenomen care ia amploare.

Zece ieşeni s-au ales cu dosare penale, la finalul săptămânii trecute, pentru comiterea unor infracţiuni la regimul rutier. Unul dintre cei zece bărbaţi a fost găsit băut la volan după ce a intrat cu maşina într-un refugiu de tramvai. Alcoolemiile descoperite de poliţişti au variat între 0,43 şi 1,3 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce vârstele inculpaţilor variază între 18 şi 52 de ani.

În noaptea de 6 spre 7 august, poliţiştii de la Secţia 9 Poliţie Rurală Hârlău au depistat, în comuna Cotnari, un tânăr de 18 ani care conducea un autoturism fără să aibă permis de conducere. La o verificare a documentelor, agenţii au descoperit că maşina era înregistrată pe numele unui alt tânăr de 21 de ani, care i-ar fi încredinţat autoturismul cu toate că ştia că tânărul de 18 ani nu deţine permis de conducere.

Vineri seara, poliţiştii de la Secţia 2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit în trafic, pe DJ 248 C, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani. Poliţiştii au descoperit că tânărul avea o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi noapte, un alt bărbat, de această dată de 43 de ani, a fost găsit băut la volan de poliţiştii de la Biroul Rutier Paşcani. Individul conducea prin comuna Valea Seacă cu o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot poliţiştii de la Secţia 9 Poliţie Rurală Hârlău au depistat un tânăr de 29 de ani care conducea băut şi fără permis de conducere, după ce a rupt gardul unei locuinţe din comuna Plugari. Un control cu aparatul alcooltest a scos la iveală o alcoolemie de 0,43 mg/l. În aceeaşi noapte, un alt bărbat de 32 de ani a fost prins băut la volan, dar şi fără permis, după ce a intrat cu maşina într-un refugiu al unei staţii de tramvai din municipiu. După ce i-au găsit o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, agenţii de poliţie au descoperit că bărbatul luase maşina de la o altă persoană care ştia că acesta nu deţinea permis de conducere.

Pe 8 august, cinci şoferi s-au ales cu dosare penale pentru infracţiunile de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis. Un tânăr de 23 de ani a fost prins de poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Iaşi în timp ce conducea o maşină fără să deţină permis, în timp ce un tânăr de 25 de ani a fost găsit în aceeaşi situaţie pe o stradă din comuna Coarnele Caprei. Un alt bărbat, în vârstă de 35 de ani, a fost depistat în timp ce conducea, la Gropniţa, având permisul de conducere suspendat.

În aceeaşi zi, alţi doi ieşeni au fost găsiţi băuţi la volan. Un bărbat de 52 de ani, cu o alcoolemie de 0,85 mg/l, a fost depistat pe drumul care leagă Iaşul de Ungheni, în timp ce un tânăr de 27 de ani a fost prins de agenţii de la Secţia 4 Poliţie Rurală Miroslava, pe un drum din Ţibăneşti, cu o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sursa zdi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow