More

  Jumatate dintre consilierii pascaneni fenteaza plata serviciului de salubritate. Oamenii de rand sunt amendati pe capete. Vezi lista si motivele

  Array

  Situaţie revoltătoare în legislativul păşcănean. Peste jumătate din consilierii păşcăneni nu au contracte sau plătesc parţial serviciile de salubritate. Asta în timp ce păşcănenii de rând sunt obligaţi să achite câte 13 lei de persoană pe lună iar cei care refuză sau nu declară toţi membrii de familie fie sunt amendaţi fie li se calculează şi penalităţi usturătoare când sunt depistaţi.
  Culmea este că în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute unii dintre consilieri au cerut conducerii societăţii de salubritate să publice listele cu păşcănenii care nu au contracte, adică să îi facă de ruşine şi chiar demisia conducerii societăţii pe motiv de incompetenţă.
  Pornind de la aceste dezbateri reporterii BIT TV au solicitat societăţii de salubritate situaţia cu aleşii locali.
  Conform documentului primit astăzi, 10 din cei 19 consilieri locali au probleme cu contractele de salubritate. Unii nu şi-au declarant toţi membrii de familie, pentru a plăti mai puţin, alţii au contracte doar pe firmele pe care le deţin, alţii nu au deloc.
  De exemplu, consilierul PNL Andrei Raznic cel care a cerut publicarea listelor, are încheiat contract la salubritate abia de când este persoană publică – 28.06.2016, doar pe două persoane, nu şi pentru copil. În acelaşi timp la apartamentul unde a locuit până acum şi sunt părinţii săi nu este înregistrat nici un contract. Nici societatea la care este sau a fost actionar şi administrator nu a plătit facturile la salubritate. Conform documentului, din 2012 de când a fost încheiat contractul, nu a fost făcută nici o plată iar acum a fost dat în judecată. Întrebat de reporterii BIT TV el a spus că a vândut societatea şi că ar fi plătit o parte din facturi şi că părinţii lui au refuzat să facă contract pentru apartamentul unde locuiesc.
  Şi alţi liberali din Consiliul Local au probleme cu contractul de salubritate. Mihai Bodasca a plătit până astăzi doar pentru două persoane, în loc de trei. După discuţia cu reporterii BIT TV s-a dus la societatea de salubritate şi a încheiat un act adiţional.
  Consilierul Eduard Conachi are trecute  două persoane pe contract, în loc de patru. El motivează că cei doi copii ar locui mai ales în vacanţă la bunici, nu cu părinţii. Şi el a precizat că îşi va modifica contractul pentru a intra în rând cu ceilalţi păşcăneni.
  În aceeaşi situaţie se afla consilierul PSD Ovidiu Bejinariu. La adresa lui de domiciliu este trecută o singură persoană, tatăl său.
  Şi la consiliera PSD Adriana Dondas este trecută tot o persoană, de acesta dată mama deşi are în îngrijire un copil. Tot o persoană este trecută  şi la familia consilierului Codrin Toma. Când a aflat de  a spus că îşi va actualiza contractul.
  Consilierul Leonard Ursu are contract doar la societate, nu şi unde locuieşte. El susţine că duce gunoiul menajer de acasă pentru a fi colectat de salubritate, de la societate.
  Tot doar pe societate au contracte şi consilierii Sorin Olariu şi Liliana Pertu. Consilierul PMP susţine că sediul firmei este la adresa de domiciliu şi a ales să plătească salubritate pe persoana juridica nu fizică unde este mai scump.
  Pe lista VIP-urilor cu probleme se afla şi protopopul Pavel Postolachi. El a incheiat de curând contract la salubritate, după multe insistenţe, doar pe o persoană. La fel s-a întâmplat şi cu fostul secretar Mircea Zuzan. Deşi se afla în Consiliul de Administratie al societăţii, el a încheiat contract la salubritate abia acum o lună de zile. De asemenea salariaţii societăţii beneficiază de 50% reducere la plata facturilor.
  Probleme uriaşe sunt în tot oraşul. Conform raportului de activitate prezentat în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute nici jumătate din păşcăneni nu platesc serviciile de salubritate. Aceeaşi situaţie a fost găsită şi la societăţile comerciale dar cele fără contract au fost obligate să achite taxa de salubritate. Directorul CLP Eco Salubritatea SA Paşcani spune că a întâmpinat dificultăţi în demersurile de a afla de la Evidenţa Populaţiei numarul de persoane din familii.
  Menţionăm că numai în acest an Poliţia Locală a dat peste 100 de somaţii şi 20 de amenzi usturătoare, de 1500 lei, celor care au fost găsiţi fara contracte la salubritate. Evident, nici unul dintre ei nu era persoană publică.

  Raspuns Cerere i.p. Contracte Salubritate..09.09.2016 by orizontul pascani on Scribd

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI