27.1 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Jumătate din locurile de la clasele pregătitoare, ocupate în prima zi de înscrieri

evaluare psihosomatice

Emotii mari pentru parinti. Au inceput inscrierile la clasa pregatitoare, si pentru ca multi doresc sa-si duca copilul la cele mai renumite scoli, institutiile de invatamnat si-au prelungit programul, tocmai ca sa evite imbulzeala. Insa numai intr-o singura zi, s-au inscris mai bine de jumatate din numarul de locuri. Mai mult, in scoli a avut loc si Ziua portilor deschise, unde parintii, impreuna cu micutii, au vizitat salile de clase, locul unde isi vor petrece cele 4 ore pe zi, incepand de anul scolar 2013 – 2014. In acelasi timp, este functional un Tel Verde, 0800.816.231, la care pot suna si obtine toate informatiile de care au nevoie pentru inscrierea in invatamantul primar.

Micuţii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august, pot fi înscrişi automat în clasa pregătitoare, iar cei care sunt aniversaţi după începerea anului şcolar, trebuie să treacă, înainte de depunerea dosarului, printr-o evaluare psihosomatică. Evaluarea consta intr-un test de 20 de intrebari. Celor mici li se cere sa numere, sa recunoasca anumite culori, sa spuna anotimpurile etc. Intreaga procedura nu dureaza mai mult de 10 minute si se face in prezenta parintelui.

Prima etapa se va incheia pe 22 aprilie. Copiii care nu vor fi înscrişi la o şcoală după prima etapă, vor intra în cea de-a doua, care are loc în perioada 8 – 17 mai. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow