19.7 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
19.7 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
Array

Judeţul va fi păzit împotriva viiturilor cu senzori instalaţi pe bani europeni în Ucraina

Ultimele știri

În Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa au fost instalate 20 de staţii de monitorizare a Prutului, în cadrul unui proiect european.

Iaşul este păzit de inundaţii din Ucraina. Un număr de 20 de staţii de monitorizare au fost instalate pe cursul superior al Prutului, în Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. „A fost o problemă să convingem Bruxelles-ul de necesitatea investiţiei, având în vedere că toate lucrările trebuiau făcute într-o ţară non-UE. Proiectul a fost însă realizat, iar prin intermediul lui se va şti cu o săptămână înainte dacă spre Iaşi se îndreaptă o viitură, gheţari sau un val de substanţe poluante. În total, proiectul s-a ridicat la o valoare de 9,3 milioane de euro“, a precizat directorul Administraţiei Bazinale a Apelor Prut-Bârlad (ABA), Petru Avram.

La nivelul ABA se află în curs de finalizare trei proiecte de investiţii pentru combaterea riscului de inundaţii. În afara staţiilor de monitorizare din Ucraina, a fost realizat un centru de intervenţie rapidă în zona Manta Roşie a Iaşului şi staţii de monitorizare pe cursul mijlociu al Prutului. În cadrul unui proiect în valoare de 231 milioane lei a fost realizată regularizarea Bahluiului pe teritoriul municipiului Iaşi, construirea unui canal de fugă şi acumulări pe râurile Bahlui şi Probota.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
19.7 ° C
21.2 °
18.9 °
93 %
2.7kmh
64 %
Dum
19 °
lun
25 °
mar
28 °
mie
29 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI