33.6 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Judetul ne promite investitii de 29 mil de euro daca renuntam la societatea de apa si canal. Vom bea apa de la APAVITAL Iasi?

Oferta tentanta pentru administratia locala din partea Asociatiei pentru Serviciile de Apa si Canal ARSACIS Iasi. Dupa ce fosta administratie a municipiului a semnat fara sa se gandesca la consecinte aderarea la ADIS pentru a transporta si depozita gunoiul la Iasi, costurile aferente fiind halucinante, municipiul Pascani este invitat sa faca parte din asociatia judeteana de apa si canal in schimbul unor investitii de 29 milioane de euro.

Asta insemna ca adminsitratia locala trebuie sa renunte de buna voie la societatea locala de apa si canal si sa o predea operatorului din Iasi, dupa ce au fost facute investitiie din fonduri europene de 24 milioane de euro, pentru modernizarea retelelor de aductiune a apei si a statiei de epurare. O asemenea invitatie a mai fost lansata de cateva ori pana acum dar fostul primar, Neculai Ratoi, a refuzat-o pentru a nu pierde controlul asupra pretului la apa si canalizare dar si asupra bugetelor de zeci de milioane de lei pe an. O alta problema era ca Iasul nu garanta mentinerea salariatilor iar sociatatea aflata sub controlul Consiliului Local Pascani ar fi urmat sa se transforme in serviciul operatorului iesean.
Mentionam ca pana acum ARSACIS reprezinta interesele a 95 de localitati din judet, unele chiar din jurul Pascaniului cum ar fi Ruginoasa. Mai mult asociatia are in derulare un proiect din fonduri europene in valoare de 146 de milioane de lei prima etapa de investitii fiind deja implementata in unele commune.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow