17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
Array

Judetul Iasi, in topul national dupa rezultatele liceenilor la Bacalaureat

Ultimele știri

Daca dupa afisarea rezultatelor la simularea pe tara a Evaluarii Nationale (EN) de la clasa a VIII-a, la nivelul judetului Iasi au fost note extrem de modeste, la Bacalaureat situatia este una complet diferita. Astfel, dupa ce Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a publicat statisticile legate de notele finale obtinute de elevi, la Bac, datele indica faptul ca acestea sunt extrem de bune. Concret, la prima proba scrisa, 62.78 la suta dintre participanti au obtinut note peste 5, reprezentand un numar de 3.343 concurenti din cei 5.325 evaluati la Limba si literatura romana.

De asemenea, la proba Ec, 51.18 la suta dintre elevii viitori absolventi ai claselor a XII-a au obtinut note de minumim 5, respectiv 2.671 de tineri din cei 5.219 evaluati. In ceea ce priveste ultima proba sustinuta la simularea examenului de Bacalaureat, 64 la suta dintre elevii din Iasi au obtinut note peste cinci, insemnand 3.230 de liceeni din cei 5.047 testati. In acest context, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi a tinut sa precizeze ca, acum, nu ofera date finale in legatura cu informatiile oferite de MEN.

„Eu, la acest moment, nu pot comenta rezultatele acestei simulari de la Bacalaureat! Acum, exista o serie de date ce trebuie prelucrate, la nivel de fiecare unitate de invatamant. Abia dupa ce se vor analiza toate datele, luni (17 martie – n.r.), vom putea oferi o concluzie pe aceasta tema”, a precizat prof. Camelia Gavrila, sefa ISJ. Concret, in baza procentelor de promovare obtinute la proba scrisa de la Romana, Iasul se plaseaza pe locul a IV-lea, pe tara. Astfel, cu 59.76 la suta, Suceava este pe locul I, urmat de Braila cu 57.82 la suta si de Sibiu cu 56.73 la suta.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
17.3 ° C
20.1 °
13.9 °
84 %
1.7kmh
2 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI