8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Judecatorii si-au facut mila de cei mai idioti politisti de la Rutiera

Doi dintre cei mai idioti agenti de politie au fost condamnati la inchisoare cu suspendare sub supraveghere dupa ce au comis niste fapte care i-au socat pe anchetatori • Cei doi agenti dadeau procese verbale false soferilor pe care ii opreau in trafic

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis ieri condamnarea a doi agenti de la Politia Rutiera care au fost acuzati de fals si abuz in serviciu. Magistratii au fost destul de blanzi si nu i-au bagat la puscarie, chiar daca faptele lor sunt destul de grave. In schimb, au decis sa le dea pedepse cu suspendare sub supraveghere si vor fi monitorizati indeaproape de Serviciul de Probatiune. Gheorghe Doru Scripniciuc a primit doi ani si jumatate de inchisoare, iar Marian Neamtu, doi ani. Aceasta condamnare vine dupa ce in noiembrie 2011 au avut loc perchezitii la sediul Politiei Harlau, pentru gasirea probelor care sa-i incrimineze pe cei doi. Totul a pornit de la o sesizare facuta de un cetatean ucrainean. Acesta a sunat pe linia verde de la Directia Generala Anticoruptie (DGA), sustinand ca doi agenti de la Rutiera, din subordinea Politiei Harlau, au comis fapte de coruptie.

Oamenii legii gasisera o metoda ingenioasa, dar ilegala, de a face rost de bani. Au tras la xerox procesele-verbale de sanctionare pe care le primisera de la Politie si au inceput sa scrie amenzi pe copii. Dupa ce intocmeau respectivele procese-verbale, incasau banii de la oameni, iar apoi le rupeau. Bineinteles, ele nu aveau nicio valoare, pentru ca erau copii. Astfel, banii ramaneau in buzunarul lor. Nu se stie cu exactitate cam ce sume au strans prin aceasta metoda. In urma perchezitiilor efectuate, au fost descoperite si alte nereguli facute de cei doi politisti. In dulapul unuia dintre ei, in care isi tinea documentele, au fost gasite mai multe procese-verbale de cercetare la fata locului. Acestea trebuiau sa se afle la dosarele de urmarire penala si in niciun caz in dulap. Ei se prezentau si realizau o cercetare la fata locului, la un accident, dupa care, cel mai probabil, cadeau la pace cu soferul vinovat si nu depuneau constatarile la dosar, pentru ca vinovatul sa fie tras la raspundere. Spre exemplu, pe data de 14 ianuarie 2010, a avut loc un accident rutier in urma caruia o femeie a murit, iar politistii nu au intocmit niciun proces verbal. I-au spus unei rude de-a victimei sa mearga sa se impace cu vinovatul. Intr-o alta zi, Gheorghe Scripniciuc a amendat cu 2.000 lei un sofer care transporta lemne pentru foc fara documente de provenienta si a dispus confiscarea marfii. Ulterior, a dus acasa tot lemnul.

Sursa BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow