1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Joi începe colectarea sticlei. Primarul anunță ca in acest an vor fi distribuiți saci menajeri

Pentru noul an, administratia locala din Pascani anunta organizarea in doua etape a procesului de colectare a deseurilor reciclabile.

Incepand de joi, de pe 3 februarie, sticla va fi colectata separat. Confrom calendarului facut public si pe pagina de Facebook a Primariei Pascani, in zilele de joi, operatorul de salubritate va fi prezent in suburbiile Bosteni, Sodomeni, Blagesti si din cartierele Vatra si Aerodrom. De asemenea,  in zilele de vineri, vor fi ridicate desurile din sticla din suburbiile Gastesti, Lunca si din Pascani.

Precizam ca in municipiu, in preajma blocurilor au fost amplasate mai multe containere, care sa fie folosite pentru colectarea desurilor din sticla.

Tot pentru anul 2022, edilul Marius Pintilie a anuntat in cadrul dezbaterii publice care a avut loc miercuri, pe 2 februarie la sediul primariei ca ar urma sa fie organizata si o etapa dedicata exclusiv desurilor din plastic si metal. In acest context, primarul a anuntat ca ar urma sa fie distribuiti si saci menajeri pentru colectarea selectiva. Ei vor fi achizitionati cu bani de la bugetul local, desi in cursul anului trecut edilul sustinea ca nu va distribui saci menajeri locuitorilor de la case, pe motiv ca nu este rentabil pentru Primărie.

De asemenea, edilul a anuntat ca intentioneaza sa obtina finantare de la Administratia Fondului pentru Mediu in vederea amenajarii de platforme de depozitare a gunoiului.

Precizam ca in municipiu cele doua platforme pilot de colectare selectiva, din zona Deal, de pe Calea Iasului cat si in zona Vale, pe strada Mihai Eminescu, amenajate de administratia locala nu sunt functionale. Sistemul de acces pe baza de cartela nu a mai fost dus la bun sfarsit, iar singurele amenajari sunt gardul, acoperisul din plasa de sarma pe profil metalic si cele cateva containere pentru gunoi.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow