3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 9, 2021

Joc pentru donații de cărți în două grădinițe din Hârlău

Gradinitele cu program prelungit si cea cu program normal din orasul Harlau au pus la cale o activitate inedita, incepand de marti, 18 mai. Pofta de lectura, dorinta de distractie dar si dotarea bibliotecii celor doua institutii prescolare s-au reunit printr-un joc, intitulat „Cautatorii de carti”.

Copii, parinti, bunici si iubitori de lectura au fost invitati in parcul de joaca al gradinitelor de unde au luat un bilet, iar apoi au inceput cautarile pentru o felicitare identica la culoare cu biletul. Pe spatele acesteia era scris titlul unei carti, a carei contravaloare urma sa fie donata bibliotecilor.

Aceasta activitate face parte din proiectul „Căsuța cu povești”, al gradinitei din Harlau, sub egida Programului Național „Citește-mi 100 de povești”, inițiat de Asociația OvidiuRo. Scopul principal este promovarea lecturii.

Succesul acestui proiect tine si de implicarea parintilor si a intregii comunitati. Intr-o singura zi au fost achitate peste 100 de carti, care vor ajunge in biblioteca celor doua gradinite.

Cautarea de carti tine pana la sfarsitul acestei saptamani, iar iubitorii de lectura, dar si oamenii de bine care vor sa ajute, sunt invitati sa intre in joc.

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO/VIDEO – O femeie și-a pierdut viața într-un incendiu devastator la Cristești. Casa a ars ca o torță

Tragedie noaptea trecuta in jurul orei 1:00, in localitatea Cristesti. O femeie in varsta de 60 de...

Tradiția continuă la Tătăruși. Daruri de Crăciun pentru copii

Peste 500 de copii din scolile din comuna Tatarusi vor primi si in acest an daruri in...

Autostrada A8 retrogradată pe lista de priorități. Politicienii din județ și asociațiile civile fac front comun investiție

Politicienii din judetul Iasi dar si organizatiile nonprofit fac front comun pentru ca autostrada Unirii – A8,...

VIDEO | Măsuri de relaxare de sărbători. Petreceri în localuri, fără mască pe stradă, mai mulți spectatori în săli

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, noile relaxări pentru perioada sărbătorilor de iarna. Cele mai importante...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI