13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Jecmăneala executorilor: 528 lei facturi neplătite, 1.729 lei, „taxa de reziliere”. Ce a păţit un tânăr cu un abonament la telefon

Contractul semnat fără a fi citit l-a adus pe un ieşean la un pas de a plăti cât nu face un abonament de telefonie mobilă. Firma de recuperări creanţe care i-a preluat dosarul i-a cerut să plătească de aproape patru ori mai mult decât datora.

În 2015, Cătălin G. din satul Berezlogi a încheiat un contract de telefonie. Conform modelului standard, clientul se obliga să plătească o penalitate de 0,5% pe zi de întârziere în cazul neplăţii facturilor, dar şi să achite o despăgubire în cazul încetării contractului din culpa sa înainte de termenul minim.

Cătălin G. a înregistrat întârzieri la plată, urmarea fiind încetarea prematură a contractului. În 2019, dosarul a fost preluat de Investcapital Ltd. După trei ani, firma s-a adresat instanţei, cerând obligarea lui Cătălin G. la plata a 528 de lei reprezentând facturile neplătite, 91 de lei – penalităţile de întârziere şi 1.729 de lei, „taxa de reziliere”. În total, 2.348 de lei, plus 200 de lei cheltuieli de judecată.

Cazul a ajuns în faţa magistraţilor Judecătoriei Paşcani. Aici, judecătorii au constatat că restanţele şi penalităţile sunt demonstrate prin facturile emise pe numele lui Cătălin G. Neclară era însă „taxa de reziliere”. Contractul din 2015 prevedea că clientul trebuie notificat cu 15 zile înainte de data eventualei încetări a contractului. Această notificare lipsea însă de la dosar. Nicăieri în facturile prezentate nu se făcea vreo menţiune la cuantumul despăgubirilor datorate şi la modul lor de calcul.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow