More

  Izvorul Tămăduirii: Pomana morților, atracția cerșetorilor VIDEO

  Array

  Cimitirul din Pascani a fost astazi arhiplin de credinciosii care au dat de pomana in amintirea mortilor. Dis de dimineata, aleile dintre morminte au devenit neincapatoare, iar cei care au primit de pomana au plecat acasa cu gentile pline de cozonac, pasca sau oua rosii. Cativa politistii au vegheat activitatea pentru a nu fi incidente.

  Și anul acesta, de „Izvorul Tamaduirii” la cimitire s-au strans o sumedenie de sarmani pentru a primi de pomana. La cimitirul din oras, sute de oameni au venit incarcati cu bucate.

  izvorul tamaduirii 1

  Aceste barbat a adunat doua genti cu mancare. A primit tot ce i s-a oferit si nu a putut sa refuze paharele cu vin care le primea de pomana din partea credinciosilor. Ametit bine, a dat si acest pahar de vin pe gat, de sufletul mortilor.

  Astazi, 25 aprilie a fost cea mai norocoasa zi si pentru cersatori, care au primit cozonac sau drob cat pentru o saptamana. Sacii abia au fost carati de catre acestia.

  Nici doamnele nu s-au putut abtine si au mancat pomna primita – pe loc, stopita cu putin vin.

  IZVORUL TAMADUIRII

  Ca in fiecare an, traficul de pe strada Gradinitiei, in zona cimitirului s-a desfasurat cu dificultate, din cauza numarului mare de vizitatori.

  Tradiția ortodocsă spune că cerul este deschis până la sărbătoarea Înălțării Domnului, iar cine moare în această perioadă ajunge în rai. Săptămâna Luminată este cunoscută pentru tămăduirile miraculoase petrecute în această perioadă, ce culminează cu sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Această sărbătoare datează din a doua jumătate a primului mileniu creștin și este legată de un izvor din Constantinopol. Printr-o minune a Maicii Domnului, apa acestuia a devenit tămăduitoare și mulți bolnavi și-au găsit vindecarea.

  Pentru a evita ce s-a intamplata in anii din urma, cand căldărarii din Lunca Pascani au facut gratar la capataiul bulibasei, politistii locali au fost prezenti in zona pentru a asigura buna desfasurare a evenimentelor. Pana aproape de ora 14.00, cand evenimentul s-a incheiat, nu s-au petrecut incidente. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI