11.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Iustina Berbece, campioană naţională la 10 ani! Mica atletă vrea să devină cea mai bună din lume!

Are doar 10 ani şi este campioană naţională a României de trei ani. Aleargă pentru a doborî recordurile, pe care tot ea le stabileşte la competiţiile la care participa. Visează să ajungă cea mai bună atletă din lume, să îşi facă părinţii mândri, dar şi profesorul care o antrenează gratuit, de dragul ei şi al rezultatelor obţinute. La fiecare campionat îşi “rezervă” locul cel mai sus de pe podium, prin propriile forţe, ducând numele oraşului în care locuieşte, la nivel naţional. Este păşcăneanca Iustina Berbece, elevă la Şcoală “Iordache Cantacuzino” şi legitimată la Clubul Sportiv Municipal Paşcani.

O camera plină de medalii, un teanc de diplome şi multe trofee. Fiecare în parte are o poveste, iar toate împreună sunt obţinute cu ore de antrenament riguros, care au luat locul timpului liber de joacă. Fac parte din viaţa Iustinei Berbece, fetiţa care la numai 10 ani a reuşit să fie campioană naţională la două probe de atletism. Este elevă la Şcoala Gimnazială “Iordache Cantacuzino” din Paşcani şi este legitimată la Clubul Sportiv Municipal din oraş.
Iustina face atletism de la şase ani, când a început totul dintr-o joacă. Atunci a obţinut şi prima medalie, pe care o îndrăgeşte cel mai mult.
După numai un an, a devenit triplă campioană naţională la o competiţie de la Bucureşti. De atunci, a obţinut zeci de astfel de titluri şi a reuşit să fie mai bună chiar decât elevii de la şcolile cu profil sportiv, unde antrenamentele se fac în săli moderne.
Ultimele medalii le-a obţinut la Campionatul Naţional pentru copii, de la Bucureşti, organizat de Federaţia Română de Atletism, la începutul lunii aprilie. La proba de săritură în lungime a reuşit să obţină 4.75 metri, iar la viteză 7.51 secunde. Sunt recorduri naţionale, pe care le-a stabilit tot ea şi munceşte pentru a le depăşi.

 

Iustina priveşte zi de zi fiecare medalie şi le şterge de praf, pentru a nu îşi pierde valoarea, spune ea. Îşi face părinţii mândri şi vrea să devină cea mai bună atletă din lume. Atât mama, care merge cu ea la fiecare concurs, cât şi tatăl, o încurajează şi o sprijină pentru a-şi îndeplini visul.

Profesorul Mihai Vicovanu este cel care antrenează mai mulţi elevi cu rezultate bune la campionatele naţionale, printre care şi Iustina. A ieşit la pensie, astfel că tot ce face este gratuit, doar de dragul copiilor şi a performanţelor făcute de ei.

Antrenamentele au loc în sala de sport a Şcolii “Iordache Cantacuzino” şi la stadion. Se fac de mai multe ori pe săptămâna, pentru ca sportivii păşcăneni să devină din ce în ce mai buni.
Chiar şi aşa, în condiţii nu foarte moderne,  elevii antrenaţi de domnul profesor au reuşit să urce mereu pe podium, să ocupe locuri fruntaşe şi să ducă mai departe numele oraşului pe care îl reprezintă. De acest lucru este mândră şi Iustina, atleta păşcăneancă care stabileşte recorduri după recorduri!

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI