9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

ITM: Firmele de pază din judetul Iasi nu prea respectă timpul de repaus al angajaţilor

Aşa arată un raport al Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi, după ce au fost verificate 29 de societăţi de profil din judeţ.

Firmele de pază din judeţ sunt „corigente” la respectarea timpului de odihnă al angajaţilor stabilit prin lege. La finele lunii trecute, ca parte a unei campanii naţionale, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi (ITM) a verificat 29 de societăţi din judeţ cu obiectul de activitate „protecţia şi gardă” în vederea identificării şi combaterii fenomenului de muncă nedeclarată. Totodată, reprezentanţii ITM au vrut să verifice dacă sunt respectate prevederile legale privind timpul de muncă şi cele referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă.

Rezultatele campaniei au fost centralizate şi publicate recent, sub forma unui comunicat, pe site-ul instituţiei. „Campania a fost o acţiune de control ce s-a desfăşurat în periaoda 26-30 iunie 2017, iar vizitele de inspecţie s-au desfăşurat atât ziua, cât şi pe timpul nopţii. Au participat un număr de 17 inspectori din cadrul serviciului control relaţii de muncă şi un număr de 4 inspectori din cadrul corpului de control securitate şi sănătate în muncă. Au fost verificaţi 29 de agenţi economici care desfăşoară activităţi de pază şi protecţie, unde lucrează peste 5.000 de salariaţi, privind modul în care se respectă prevederile legale privind declararea muncii şi respectarea timpului de muncă. Pe baza controalelor finalizate, în domeniul relaţiilor de muncă au fost constatate 31 de deficienţe pentru care s-au dispus măsuri şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale totalizând amenzi de 3.000 de lei”, se menţionează în documentul semnat de inspectorul-şef George Albulescu.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI