1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Italia, primul stat care impune vaccinarea obligatorie pentru toţi cetăţenii cu vârsta de peste 50 de ani

Italia, unde se află una dintre cele mai importante comunităţi de români din afara graniţelor, devine prima ţară din lume care impune vaccinarea obligatorie a tuturor locuitorilor de peste 50 de ani, inclusiv a rezidenţilor.

Odată cu intrarea în noul an şi la o distanţă doar de câteva săptămâni faţă de ultimele restricţii impuse, guvernul italian a adoptat un alt decret pentru a opri extinderea actualei variante Omicron, dar şi pentru a micşora tot mai mult mumărul de cetăţeni nevaccinaţi, aşa cum a recunoscut chiar şi ministrul sănătăţii, Roberto Speranza. Astfel, până la 15 iunie toţi cetăţenii, italieni sau străini rezidenţi în Peninsulă, inclusiv şi cei români, cu vârste de peste 50 de ani, sunt obligaţi să se vaccineze, în vreme ce angajaţii din sistemul public sau privat au nevoie de la 15 februarie de aşa-numitul Super Green Pass, certificat digital deţinut de persoanele imunizate sau de cele vindecate de boală pentru a merge la muncă, altfel riscă să nu îşi primească salariile şi să plătească chiar amenzi de la 600 la 1.500 de euro. Măsura se aplică şi celor care lucrează de acasă. Italia devine astfel prima ţară care impune vaccinarea obligatorie pentru o anumită categorie de vârstă şi aceasta pentru a proteja sănătatea publică şi a menţine condiţii adecvate de siguranţă în furnizarea de servicii de îngrijire şi asistenţă.

Totodată, potrivit acestui decret, de la 20 ianuarie, fără test COVID sau vaccin se va putea intra doar în farmacii şi magazine alimentare.

Sursa radioiasi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow