2.2 C
Paşcani
marți, ianuarie 31, 2023

Italia: De la 1 martie, turiştii care vin în țară nu vor mai sta în carantină şi nici nu vor prezenta rezultatul unui test

Străinii care sosesc în Italia nu vor mai fi nevoiți să se testeze.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat o nouă ordonanţă care prevede, „ca începând cu 1 martie, pentru sosirile din toate ţările non-europene să se aplice aceleaşi reguli deja în vigoare pentru ţările europene. Persoanele care vor să intre pe teritoriul naţional trebuie să întrunească doar una din condițiile certificatului verde: să aibă certificatul de vaccinare, un certificat de recuperare după boală, sau un test negativ”, potrivit Il Corriere della Sera, citat de Rador.

Testul

Testul PCR va fi necesar pentru turiștii nevaccinați și pentru cei care au fost vaccinați cu seruri nerecunoscute încă de EMA, cum ar fi cazul vaccinului Sputnik.

Vacanța de Paști

Este punctul de cotitură pe care lumea turismului îl așteaptă de mai multe zile.

Străinii care doresc să vină în Italia chiar pentru sărbătorile de Paște (17 aprilie) nu vor mai trebui să se confrunte cu regulile complexe impuse de epidemia de Covid. În baza listelor cu ţările de origine, Ministerul Sănătății alege să se concentreze pe starea de vaccinare a celor care trec granițele Italiei.

Mișcarea la care Roberto Speranza a lucrat zile întregi în linie cu ceilalți miniștri ai UE este un „mesaj puternic”.

Măsura a fost luată pentru a încuraja turismul în cadrul procesului de redeschidere anunțat de premierul Mario Draghi: treptat, dar și decisiv, pentru a încuraja revenirea la normalitate și creșterea economică.

Odată cu noua ordonanță semnată de ministrul Speranza, ceea ce contează este statutul de vaccinare al fiecăruia și nu țara de origine și asta pentru că, din cauza variantei Omicron, epidemia este într-o continuă schimbare.

citește continuarea pe Hotnews

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow