12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Istoria se repetă. În 2009 Pascaniul a pierdut investitii de aproape 9 milioane de euro din cauza consilierilor locali. Acum va pierde 13 milioane?

Presiune maximă pe consilierii păşcăneni. Ei trebuie să voteze în şedinţa de luni trei proiecte de hotărâre prin care va fi decisă, din nou, soarta apei la Paşcani. Mai exact ei vor avea la mapa documentaţia privind revenirea Pascaniului la ARSACIS şi delegarea serviciilor de epurare operatorului ieşean. Şefii judeţului cred că acesta este singura soluţie pentru că municipiul nostru să nu rămână fără apă şi epurare în condiţiile în care societatea din Paşcani este ameninţată că va rămâne fără curent electric pentru că nu are bani să îşi achite curentul electric.

Un alt motiv la fel de serios sunt cele 13 milioane de euro din fonduri europene, bani care ar urma să ajungă la Paşcani pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare mai ales în suburbii numai prin intermediul societăţii Apa Vital Iaşi. Şefii judeţului au garantat aceste investiţii iar actele semnate până acum dovedesc că este singura soluţie pentru că Pascaniul să beneficieze de ele.

Interesant este că Pascaniul a mai fost într-o astfel de situaţie în anul 2009.
Primarul de la acea vreme, liberalul Grigore Craciunescu a fost înştiinţat de ARSACIS că administraţia locală poate beneficieze de 8,7 milioane de euro tot din fonduri europene pentru reţelele de apă şi canalizare. Oferta a fost refuzată, în schimb fostul edil a propus consilierilor să aprobe aderarea Pascaniului nu la ARSACIS ci la o altă asociaţie care nu a putut atrage nici un leu de la Uniunea Europeană. Altfel spus municipiul nostru a pierdut aproape 9 milioane de euro în timp ce alte localităţi cum ar fi Târgu Frumos şi Hârlău au câştigat investiţii uriaşe, unele aflate şi acum în derulare.
Rămâne de văzut cum vor vota consilierii păşcăneni luni: pentru viitorul comunităţii sau pentru viitorul lor politic, raţional sau de frica celor care au alte interese.
2
1

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow