25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

ISJ Iasi desfasoara luna aceasta programul: “Pasi de copil in Iasul marilor Zidiri”

foto poriect pasi

In cadrul Festivalului International al Educatiei, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a demarat proiectul “Pasi de copil in Iasii Marilor Zidiri”, proiect ce implica parteneriate intre unitatile de invatamant din Iasi si cele din mediul rural.

Proiectul doreste sa promoveze mai multe aspecte printre care: sanse egale pentru copii, nevoia de cultura, bucuria cunoasterii, comunicarea si valorificarea unor concepte ca prietenia, solidaritatea, daruirea.

Astfel, 48 de unitati de invatmant si peste 900 de elevi vor fi implicati in parteneriate printre care: Colegiul Tehnic “Mihail Sturza” cu Scoala Gimnaziala Ciohorani, Scoala Gimnaziala “Stefan Barsanescu” cu Scoala Gimnaziala Humosu sau Scoala Gimnaziala “B.P Hasdeu” cu Scoala Gimnaziala Cozmesti, etc.

Mai exact, Scolile gazda, resepctiv cele din Iasi, vor asigura vizita elevilor din mediul rural şi vor stabili grupri de profesori și elevi ce vor însoți partenerii din școlile rurale pe tot parcursul zilei. Pe lângă participarea la activitățile propuse în cadrul Festivalului Internațional al Educației va fi inclusă în program vizitarea următoarelor obiective: Parcul Copou, Bojdeuca lui I. Creangă, Universitatea „Al. I. Cuza”, Muzeul Unirii, Mitropolia Moldovei);

Tot unitatile din Iasi vor asigura accesul gratuit al elevilor la obiectivele cultural-istorice incluse în program cat si cheltuielile de transport (contravaloare combustibil microbuz şcolar), masa de prânz, apă, dulciuri, etc. pentru elevii invitaţi;

La finalizarea proiectului, se va elabora dosarul activităţilor, care va include imagini/poze reprezentative din cadrul proiectului.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow