More

  ISJ demarează un program amplu de susţinere a persoanelor cu dizabilităţi

  Array

  Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi demarează miercuri, 28 noiembrie, Campania de promovare şi susţinere a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi în comunitate. Scopul acestei campanii este de a sensibiliza comunitatea cu privire la situația specială în care se află aceste persoane, de a încuraja dezvoltarea unor atitudini pozitive față de persoanele cu nevoi speciale, cum ar fi: acceptarea, toleranța, înțelegerea, respectul, valorizarea etc.

  Campania I.S.J. se remarcă prin trei evenimente:

  1. Primul eveniment, intitulat ,,Actualităţi şi perspective ieşene în domeniul învăţământului special şi special integrat”, se desfăşoară în ziua de 28 noiembrie, la ora 11.00, în sala de festivităţi a Colegiului Tehnic ,,Ion Holban” din Iaşi. Acest eveniment este gândit din două perspective: pe de o parte, se vor promova serviciile de intervenţie terapeutic-recuperatorii unice în ţară desfăşurate într-o unitate de învăţământ special – hidrokinetoterapie, kinetoterapie realizate într-un spaţiu modern la Colegiul Tehnic ,,Ion Holban” Iaşi, iar pe de altă parte, se va realiza un work-shop, un atelier de lucru destinat specialiştilor în educația specială pentru a surprinde aspecte privind integrarea şcolară în contextul noului cadru legislativ. Se vor identifica probleme, nevoi educaţionale ale copiilor cu cerințe educaționale speciale, modalităţi de intervenţie şi strategii de diferenţiere şi individualizare a învăţării la clasă la copilul cu CES integrat. Sunt aşteptaţi la această întâlnire de lucru directori ai şcolilor integratoare, directorii unităților de învăţământ special, reprezentanți ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, membrii Comisiei de Orientare Şcolară şi Profesională, coordonatori ai Serviciului de Evaluare și Orientare Şcolară şi Profesională, profesori de sprijin/itineranți.

  2. Un spectacol dedicat copiilor cu dizabilităţi care se desfăşoară în data de 6 decembrie 2012, la ora 15.00, la Colegiul Naţional de Artă ,,Octav Băncilă” din Iaşi. Pe scenă vor evolua, alături de elevi ai Colegiului Național de Artă,,Octav Băncilă”, Şcolii Normale ,,Vasile Lupu” şi elevi cu dizabilităţi de la Liceul Special ,,Moldova” Tg. Frumos, precum și elevi ai Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Păunescu” din Iaşi.

  3. Campania de strângere de fonduri ,,Daruri din suflet de copil” derulată cu sprijinul Organizaţiei ,,Salvaţi Copiii” – filiala Iași şi al voluntarilor Stategiei Naționale de Acțiune Comunitară din școlile ieșene.

  Fondurile obţinute vor fi folosite în contexte extracurriculare pentru integrarea şcolară şi socială a elevilor cu dizabilităţi.

  ”Județul Iași – considerat de M.E.C.T.S. un județ-resursă în domeniul învățământului special, prin cele 6 școli speciale, 1 293 de elevi și preșcolari și 511 profesori, cu experiențe semnificative și proiecte importante în domeniu – nu putea rămâne indiferent la simbolistica unei asemenea zile și își propune ca, prin ecouri și modele de bună practică, să creeze o cultură a colaborării pedagogice, a interesului pentru complexitate și diversitatea ființei umane.” a subliniat prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspector școlar general.

  Sursa TopIasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI