23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

ISJ cumpără 3.707 de tablete pentru elevi cu acces la internet timp de doi ani

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a demarat procedurile de achiziţie a unui număr de 3.707 tablete, în valoarea totală de 3.083.975 de lei. Pe lângă achiziţia propriu-zisă a dispozitivelor, acestea trebuie să fie însoţite şi de un abonament la internet valabil 24 de luni.

Astfel, operatorii economici pot trimite oferte pe adresa Inspectoratului Şcolar, dispozitivele electronice pe care instituţia doreşte să le achiziţioneze fiind destinate uzului şcolar, cu acces la internet la nivelul zonei de utilizare necesare asigurării activităţilor didactice, adică în judeţul Iaşi.

Conform descrierii realizate de către ISJ, care poate fi consultată pe site-ul de achiziţii publice, „prin achiziţia realizată se va asigura accesul elevilor la procesul de învăţare în mediul on-line, prin dotarea acestora cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare astfel încât orele de pregătire din timpul activităţilor didactice să se poată desfăşura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii şi cu ceilalţi elevi, precum şi pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2“, se menţionează în descriere.

Totodată, se menţionează că în suma estimată de 3.083.975 de lei va fi in­clu­să atât valoarea tabletelor, dar şi a abonamentului pe doi ani. De menţio­nat este faptul că va fi selectată cea mai mică sumă, deci costul de achizi­ţie a dispozitivelor poate fi mai mic. Dacă vor fi folosiţi însă toţi banii dis­ponibili, suma finală a unui dispozitiv conectat la internet este de aproximativ 832 de lei. Ofertele din partea ope­ra­torilor economici pot fi trimise până pe 4 decembrie.

Sursa Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
23.8 ° C
25.4 °
22.6 °
68 %
1.8kmh
1 %
vin
23 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI