13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

IPS Teofan a venit la Stolniceni Prăjescu

Sărbătoare spirituală importantă într-o comună de lângă Paşcani. Credincioşii şi un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Teofan au participat la slujba de sfinţire a celor două case praznicale din Stolniceni Prăjescu. Evenimentul a avut loc ieri după amiază.

Zi plină de încărcătură spirituală la Stolniceni Prăjescu. Casele praznicale de la cele două lăcaşe de cult au fost sfinţite. Slujba a început în jurul orei 17.00 odată cu venirea mitropolitului Teofan care a participat alături de preoţi şi credincioşi la ierurgie. Înaltpreasfinţitul a fost întâmpinat la Biserica de lemn, de credincioşi cu pâine şi sare.

După slujba de sfinţire, Înaltpreasfinţitul le-a ţinut o predică credincioşilor prezenţi la eveniment despre importanța credinţei pentru fiecare dintre noi.

În cadrul evenimentului, preotul paroh din localitate, Mihai Ifrim a primit “Crucea Moldavă”, distincţie oferită în semn de recunoştinţă pentru toată activitatea desfăşurată la cele două biserici din comună.

Construcţia la casa praznicală de la Biserica de lemn “Purciulești” cum este cunoscută de săteni a început în urmă cu doi ani. O parte din lucrări au fost finanţate de consiliul local din Stolniceni Prăjescu.

Tot ieri a fost sfinţită şi a doua casă praznicală din comună, de la Biserica Sf. Gheorghe. Construcţia lăcaşului a început în 2015 cu sprijinul a două familii din comună, Enea şi Bostan care au donat materiale, şi a enoriaşilor care au făcut mâncare lucrătorilor.

La slujba de sfinţire a participat un sobor alcătuit din 10 preoţi din comună şi localităţile învecinate, în frunte cu mitropolitul Teofan Savu şi protopopul Pavel Postolache. De asemenea, la evenimentul  au fost prezenţi, primarul Costel Hugianu, viceprimarul, consilierii locali şi zeci de săteni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow