15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Ipoteză stânjenitoare pentru William Shakespeare: cine era “doamna în negru” din sonetele sale

Un expert în operele lui William Shakespeare susţine că „doamna în negru” din celebrele sonete ale artistului ar fi de fapt o prostituată, scrie Daily Mail. Dr. Duncan Salkeld spune că are documente care confirmă că persoana căreia îi sunt dedicate sonetele ar fi fost „Lucy Negro”, o prostituată care avea un bordel în Londra.

Daily Mail scrie că, secole de-a rândul, identitatea femeii descrise în sonete drept „diabolică” sau „înger rău” a rămas necunoscută. Cu toate acestea, pentru oamenii vremii, Lucy Negro era o „curvă notorie”, care servea pe oricine, de la imigranţi la bogătaşi şi aristocraţi.

În operele lui Shakespeare, nu se spune decât că femeia avea ochii negri, că era „complexă” şi, posibil, măritată, având însă şi relaţii adultere.

Salkeld spune că a descoperit indiciile cu privire la identitatea lui „Lucy Negro” în jurnalul lui Philip Henslowe, fondatorul unui teatru în Marea Britanie şi rivalul lui Shakespeare. „Din ce ştiu eu, nimeni nu a mai făcut această conexiune până acum. Dar renumele lui Lucy Negro era atât de mare, încât oricine ar fi citit sonetele lui Shakespeare în anii 1590 şi 1600 ar fi făcut legătura cu ea”, susţine Salkeld.

Expertul spune că Shakespeare avea multe cunoştinţe şi rude în zona în care se afla bordelul lui Lucy Negro şi că, ţinând cont că Londra avea pe atunci doar 200.000 de locuitori, aceste conexiuni sunt semnificative.

Gandul

Alte articole