More

  Ipoteză șocantă a medicilor francezi. Nicotina ucide SARS-Cov-2?

  Medicii francezi de la Assistance publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP) au lansat ipoteza controversată că fumătorii ar fi mai puțin expuși la complicațiile Covid-19.

  Această idee se bazează pe rezultatele unui studiu care arată că puțini fumători au fost internați din cauza infecției. Astfel, AP-HP a constatat că dintre 11.000 de pacienți internați cu Covid-19 la începutul lunii aprilie, numai 8,5 dintre ei erau fumători.

  O proporție uimitor de mică, dat fiind numărul mare de fumători din Franța (25,4 la sută din populație), scrie Le Point.

  Pe de altă parte, doctorul Makoto Miyara și profesorul Zahir Amoura de la spitalul Pitié-Salpêtrière se pregătesc să publice un studiu în care au avut ca eșantion 343 de bolnavi spitalizați și 139 de persoane cu forme mai puțin severe.

  Rezultatele, din nou greu de crezut: dintre persoanele spitalizate, cu vârsta medie de 65 de ani, numai 4,4 la sută erau fumători zilnici. Iar dintre pacienții tratați în ambulatoriu, a căror vârstă medie a fost de 44 de ani, numai 5,3 la sută erau fumători.

  Dr. Zahir Amoura susține că sunt cu aproape 80 la sută mai puțini fumători în rândul celor care se îmbolnăvesc de Covid-19 decât în rândul populației generale de același sex și de aceeași vârstă.

  Continuarea pe evz.ro

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  COD GALBEN de caniculă și vânt în cinci județe din Moldova

  Interval de valabilitate: 07 și 08 august; Fenomene vizate: caniculă, intensificări ale vântului; Zone afectate: conform textului și hărții Pe arii extinse în regiunile sudice și estice...

  60% dintre ieşenii pozitivi au fost recent pe Litoral. Familii întregi, internate în spital

  Cifre de-a dreptul alarmante obţinute de Ziarul de Iaşi de la autorităţile medicale care se ocupă de pandemie. Spun acestea că, în ultima perioadă,...

  Record de decese și de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

  În ultimele 24 de ore au fost 1.378 de cazuri noi de COVID-19, din 23.956 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de...

  Opinii