17.6 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

IPJ spune că zilele de sărbătoare au fost liniștite. S-au dat amenzi de 57.086 de lei

C.P. IPJ IASI – SĂRBĂTOAREA PAȘTELUI ÎN SIGURANŢĂ

Anul acesta au fost cele mai liniştite şi cele mai sigure sărbători pascale din ultimii ani. Poliţia ieşeană a fost la datorie, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Şeful Poliției Ieşene, chestor de poliție Scripniciuc Ioan a dispus ca peste 1.200 de poliţişti să acţioneze, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere rutiere din judeţ, pentru ca cetățenii să petreacă sărbătoarea Învierii Domnului în siguranță.

Măsurile luate de poliţiştii ieşeni  care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătorile pascale.

În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă se situează sub media ultimilor ani.

De asemenea, numărul accidentelor de circulație și al persoanelor rănite sau decedate în astfel de accidente este mai mic față de anii trecuți, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de poliţiştii rutieri și-au atins scopul.

Aceste rezultate se datorează şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii ieşeni au aplicat, în urma abaterilor constatate, 169 sancţiuni, în valoare de 1.987.300 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 61.134 de lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor deîncălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice .

Pentru neregulile constatateîn trafic, poliţiştii au aplicat 129 de sancţiuni contravenţionale, 82 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 47 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, poliţiştii au aureţinut 14 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 6 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow