19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Ion Creangă sărbătorit la Pașcani. O elevă de la Liceul „Miron Costin” pe primul loc la concursul organizat în cinstea scriitorului

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Amintirile din copilărie a scriitorului Ion Creangă nu avem cum să le uităm, mai ales că au fost studiate și la școală. Din opera celui născut la Humulești a fost organizat un concurs de către profesorii care predau limba și literature română la școlile din Pașcani în colaborare cu Casa de Cultură din oraș. Participanții care au răspuns corect la întrebări au fost premiați cu cărți. Primul loc a fost ocupat de o elevă de la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani.

Ion Creangă sărbătorit la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Este vorba despre un concurs de cunoaștere din opera scriitorului. Evenimentul, aflat la a doua ediție, a fost programat în această după amiază, 29 februarie 2016. Elevii înscriși la concurs, cinci la număr, au trebuit să răspundă la întrebările din opera “Povestea lui Harap Alb”. – vezi video din cadrul știrilor INFOBIT.

După câteva minute, datorită răspunsurilor corecte avute la întrebări, ocupanta primului loc a fost o elevă de la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani. Este vorba despre Ana Maria Șumulanschi, îndrumată de profesorul Ionuț Hărățu. Locul II a fost ocupat de Andreea Bârâiac de la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” din Pașcani, îndrumător Brândușa Popa, iar locul III de Ioana Bucovina elevă la Colegiul Național “Mihail Sadovenu” Pașcani, profesor Anca Berenghea.

Participanții au primit diplome, iar câștigătorii cărți. Concursul este organizat în colaborare cu școlile din Pașcani, iar coordonator a fost profesorul de limba și literatura română Ionuț Hărățu. La anu, s-a decis ca organizator să fie profesorii de la Liceul Economic “Nicolae Iorga” din Pașcani.

Amintim că. Ion Creangă s-a născut pe 1 martie 1837, la Humulești și a murit pe 31 decembrie 1889 la Iași. A fost un scriitor roman și este recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveștilor și povestirilor sale.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI