15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Ion Creangă sărbătorit la Pașcani. O elevă de la Liceul „Miron Costin” pe primul loc la concursul organizat în cinstea scriitorului

Amintirile din copilărie a scriitorului Ion Creangă nu avem cum să le uităm, mai ales că au fost studiate și la școală. Din opera celui născut la Humulești a fost organizat un concurs de către profesorii care predau limba și literature română la școlile din Pașcani în colaborare cu Casa de Cultură din oraș. Participanții care au răspuns corect la întrebări au fost premiați cu cărți. Primul loc a fost ocupat de o elevă de la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani.

Ion Creangă sărbătorit la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Este vorba despre un concurs de cunoaștere din opera scriitorului. Evenimentul, aflat la a doua ediție, a fost programat în această după amiază, 29 februarie 2016. Elevii înscriși la concurs, cinci la număr, au trebuit să răspundă la întrebările din opera “Povestea lui Harap Alb”. – vezi video din cadrul știrilor INFOBIT.

După câteva minute, datorită răspunsurilor corecte avute la întrebări, ocupanta primului loc a fost o elevă de la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani. Este vorba despre Ana Maria Șumulanschi, îndrumată de profesorul Ionuț Hărățu. Locul II a fost ocupat de Andreea Bârâiac de la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” din Pașcani, îndrumător Brândușa Popa, iar locul III de Ioana Bucovina elevă la Colegiul Național “Mihail Sadovenu” Pașcani, profesor Anca Berenghea.

Participanții au primit diplome, iar câștigătorii cărți. Concursul este organizat în colaborare cu școlile din Pașcani, iar coordonator a fost profesorul de limba și literatura română Ionuț Hărățu. La anu, s-a decis ca organizator să fie profesorii de la Liceul Economic “Nicolae Iorga” din Pașcani.

Amintim că. Ion Creangă s-a născut pe 1 martie 1837, la Humulești și a murit pe 31 decembrie 1889 la Iași. A fost un scriitor roman și este recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveștilor și povestirilor sale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow