22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Invitație pentru sărbătoarea orașului Ialoveni

Frații de peste Prut se pregătesc de sărbătoare. Săptămâna viitoare vor avea loc zeci de activități cu ocazia împlinirii a 580 de ani de la înființare. Administrația locală din Ialoveni a invitat, pe lângă colaboratori și parteneri, și administrația locală din Pașcani, oraș cu care este înfrățit. Din program nu lipsesc competițiile și concursurile sau spectacolul și focul de artificii.

Invitație din partea orașului Ialoveni pentru administația locală din Pașcani. Mai exact, în perioada 26 – 27 octombrie se sărbătoresc 580 de ani de la fondarea localității Ialoveni, iar programul pregătit pentru acest eveniment cuprinde zeci de activități.

În prima zi, de exemplu, se vor lansa două standuri – unul dedicat partenerilor orașului Ialoveni, iar altul dedicat copiilor din localitate. De asemenea, vor avea loc și vernisajul unor expoziții, picturile fiind făcute de elevii școlii de arte Ialoveni. Administrația locală din Ialoveni va merge în vizită la familiile nevoiașe dar și la persoanele singure. De pe listă nu vor lispi nici întâlnirile cu cei care sărbătoresc nunta de aur în acest an, dar și cu cei care au devenit părinți în acest an.

Pentru ziua de joi, 27 octombrie, invitații vor participa la o paradă, apoi vor transmite mesaje oficiale. Din program nu vor lipsi – lansarea filmului dedicat orașului, momente artistic cu talentele locale, hora de sărbătoare, focul de articifii dar și o vizită la Combinatul de Vinuri de Calitate Mileștii Mici – galeria subterană. Și fanfara din localitata îi va încânta pe cei prezenți, alături de artiștii Mihai Ciobanu, Adrian Ursu, Corina Țepeș și Costi Burlac.

Vor avea loc și slujbe religioase dedicate hramului de Sfânta Cuvioasa Parascheva la biserica cu același nume. Primarul Sergiu Armașu promite două zile de excepție iar cetățenii nu vor fi lipsiți de surprize, voie bună și distracție pentru toate vârstele.

Invitație a primit și administrația locală din Pașcani. Viceprimarul Gabriela Nedelcu a spun că va analiaza agenda și speră să ajungă în Ialoveni împreună cu o delegație de funcționari publici dar și agenți economici care vor să colaboreze cu localitatea.

Invitați de onoare vor fi și reprezentanții Casei Regale a României, dat fiind că în ziua de 27 octombrie, la ora 11:00 va fi inaugurat bustul Regelui Ferdinand I în orașul Ialoveni.

Menționăm că Municipiul Paşcani s-a înfrăţit cu oraşul Ialoveni din Republica Moldova, doar pe hârtie. Deşi hotărârea a fost aprobată în anul 2011 pe timpul administraţiei Craciunescu, acordul de colaborare nu a fost semnat nici până acum. Înţelegerea a fost reconfirmata de legislativul păşcănean în şedinţa de la sfârşitul lunii septembrie. De aceasta dată, actualul primar Dumitru Pantazi a fost împuternicit să semneze acordul de prietenie. Iniţiativa a venit din partea fraţilor moldoveni pentru a putea derula o serie de proiecte comune cu finanţare din fonduri europene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow