8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Invitație la sfințirea bisericii din Stolniceni Prăjescu

Invitație la sfințirea bisericii din Stolniceni Prăjescu

S-a lucrat în ultimii ani pentru ca Biserica ce poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril din satul Cozmești, din Stolniceni Prăjescu să fie renovată. Au fost făcute schimbări majore iar la începutul lunii septembrie cât mai mulți credincioși sunt așteptați la evenimentul de sfințire a lăcașului de cult, care av fi oficiat de către Preasfințitul Calinic Botoșănenul împreună cu un sobor de preoți. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Duminică, 10 septembrie, credincioșii sunt așteptați să participe la slujba de sfințire a Bisericii din satul Cozmești – Arhangheli Mihail și Gavril, acolo unde preot paroh este Vasile Gheorghiu. La evenimentul religios va fi prezent și Calinic Botoșăneanul, episcov vicar al Iaşului.

Lucările la biserica din comuna Stolniceni Prăjescu au început din anul 2009, decizie luată după ce exista riscul ca totul să se prăbușească – tavan, acoperiș. Astfel, în urma lucărilor au fost refăcute și îmbunătățite și pictura, instalația electrică, tâmplăria, pardoseli.

Și pentru că rară este ocazia ca persoanele de sex feminin să intre în altar, la sfințire bisericii, credincioasele au voie. Astfel, la eveniment sunt așteptați pe lângă locuitorii comunei și persoane din zonele apropiate.

Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cozmești este o biserică construită în anul 1459. Biserica se află în în cimitirul aflat în partea de sud-vest a satului, lângă Palatul Sturdza.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI