13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Invitație la sfințirea bisericii din Stolniceni Prăjescu

Invitație la sfințirea bisericii din Stolniceni Prăjescu

S-a lucrat în ultimii ani pentru ca Biserica ce poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril din satul Cozmești, din Stolniceni Prăjescu să fie renovată. Au fost făcute schimbări majore iar la începutul lunii septembrie cât mai mulți credincioși sunt așteptați la evenimentul de sfințire a lăcașului de cult, care av fi oficiat de către Preasfințitul Calinic Botoșănenul împreună cu un sobor de preoți. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Duminică, 10 septembrie, credincioșii sunt așteptați să participe la slujba de sfințire a Bisericii din satul Cozmești – Arhangheli Mihail și Gavril, acolo unde preot paroh este Vasile Gheorghiu. La evenimentul religios va fi prezent și Calinic Botoșăneanul, episcov vicar al Iaşului.

Lucările la biserica din comuna Stolniceni Prăjescu au început din anul 2009, decizie luată după ce exista riscul ca totul să se prăbușească – tavan, acoperiș. Astfel, în urma lucărilor au fost refăcute și îmbunătățite și pictura, instalația electrică, tâmplăria, pardoseli.

Și pentru că rară este ocazia ca persoanele de sex feminin să intre în altar, la sfințire bisericii, credincioasele au voie. Astfel, la eveniment sunt așteptați pe lângă locuitorii comunei și persoane din zonele apropiate.

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cozmești este o biserică construită în anul 1459. Biserica se află în în cimitirul aflat în partea de sud-vest a satului, lângă Palatul Sturdza.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow