18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Invitație la muzeu: “Vânătoare preistorică“ – expoziție de arme și obiecte găsite în zona Pașcani

Elevii, impreuna cu profesorii sunt asteptati la o expozitie cu obiecte din preistorie, eveniment organizat de Muzeul din oras Pascani, in holul Clubului Copiilor din Municipiu. Asadar, pentru cei care vor sa faca o ora de istorie altfel, muzeografii pascaneni stau la dispozitia lor de la ora 9.00 pana la 14.00, pe parcursul lunii noiembrie. Evenimentul a fost gandit pentru a marca ziua prozatorului pascanean, Mihail Sadoveanu, mare iubitor de pescuit si vanatoare.

invitatie la muzeuExpozitia arheologica intitula „Vanatoare preistorica” prezinta arme folosite pentru procurarea hranei din perioada preistorica. Sutele de obiecte fac parte din patrimoniului muzeului pascanean, obiecte adunate pe parcursul a 15 ani de existenta a instiutiei, din zonele invecinate. In cadrul expozitiei, s-a incercat reconstituirea unui mod de viata din perioada preistorica.

Piesele arheologice ale muzeului provin din urmatoarele zone: Prisaca; Fantanele; Bosteni; Hartoape; Dumbrava; Topile; Heci; Tatarusi; Gura Badilitei; Ruginoasa. ziarulorizont.info

Alte articole