-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Invitație de participare la consultarea pentru asigurarea securității alimentare românești și salvarea agriculturii ieșene

Pandemia ne-a arătat tuturor cât de importantă este la nivel european și mondial securitatea alimentară și cât este de urgent ca fiecare stat să facă o prioritate din crearea unui sistem real și funcțional de securitate alimentară.

În acest moment, la nivelul Uniunii Europene, una dintre preocupările și politicile majore constă în concretizarea conceptului de durabilitate la toate nivelurile societății, iar una dintre cele mai importante componente este cea privitoare la promovarea agriculturii și a sistemelor alimentare durabile, ca parte vitală a asigurării securității alimentare. La nivelul fiecărui stat membru și per ansamblu la nivelul Uniunii.

Tocmai de aceea, Comisia Europeană consideră ca fiind mai mult decât oportună testarea opțiunilor față de potențialul efect al standardelor de comercializare a produselor agricole în creșterea ofertei de produse durabile și, implicit, a revizuirii legislației actuale și lansează  în acest sens o consultare publică.

Scopul acestei consultări este acela al colectării din partea fiecărui stat membru a punctelor de vedere privitoare la opțiunile politice care să poată conduce la revizuirea standardelor europene de comercializare a produselor agricole, anunțată în cadrul Strategiei ”De la fermă la consumator”.

Consultarea este deschisă în perioada 8 iunie – 31 august 2021 și se adresează tuturor celor direct vizați. Personal, mă voi implica cu tot ce pot în această consultare și îi invit alături de mine pe toți reprezentanții lanțului agricol și alimentar vizați din județul Iași și din întreaga țară.

Agricultura românească este în colaps din cauza lipsei oricăror măsuri minimale de sprijin. Securitatea alimentară românească este un concept iluzoriu, care, în loc să reprezinte un subiect strategic național, este privit cu același mare dezinteres și iresponsabilitate ca și tot ceea ce înseamnă agricultura și lanțul alimentar și de aprovizionare care decurge de aici în ciuda preocupării, politicilor și finanțărilor europene care ne stau la dispoziție!

Ca de obicei, actualul Guvern este fie în stare de prostație, fie mereu în întârziere, fie într-o mare nepăsare.

Consider că demersul Comisiei Europene este unul extrem de util și ne poate ajuta atât timp cât noi alegem să ne ajutăm prin implicarea în această consultare la care vă invit să participăm împreună, motiv pentru care, vă supun atenției constituirea unui grup de lucru la care vă puteți alătura prin intermediul adresei de mail: deputat.vasiletoma.iasi@gmail.com.

Vasile TOMA

Deputat de Iași

Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților

Sursa Ziarul de Iași

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow