More

  Invitați din Croația la Târgu Frumos

  Array

  Astăzi la Târgu Frumos o echipă de invitați din Croația au vizitat mai multe obiective din Târgu Frumos, fiind întâmpinați cu ospitalitate. Activitățile fac parte din cadrul unui proiect Erasmus Plus, implenetat la Liceul Special ”Moldova”, în cadrul căruia profesorii croați vor învăța mai multe despre copiii cu deficiențe de vedere.

  croati targu
  Oaspeți de seamă astăzi la Târgu Frumos;: O echipă de profesori din Croația au venit în vizită la Liceul Special „Moldova” în cadrul unui proiect Erasmus Plus, care are ca scop găzduirea, informarea și familiarizarea a trei profesori din Croația, cu tehnicile de lucru pentru elevii cu deficiențe senzoriale de vedere.
  echipa proiect targu
  Pe parcursul celor două săptamăni de mobilitate, profesorii din Croația vor urma un program stabilit de comun acord, care include informarea și familiarizarea cu privire la tehnicile de lucru pentru elevii cu deficiențe senzoriale de vedere, realizate prin asistență la ore, prezentări sau workshop-uri. În programul zilei de astăzi a fost inclusă și vizita echipei de proiect la primăria localității, unde au fost primiți cu ospitalitate de primarul orașului, Ionel Vatamanu.

  Programul include și vizite în Iași sau nordul Moldovei, pentru cunoașterea și promovarea culturii românești și a regiunii noastre. Astăzi echipa de proiect a vizitat obiective culturale importante din Târgu Frumos, fiind vizitate 2 muzee reprezentative: Muzeul Arheologic din cadrul Liceului Teoretic Ion Neculce și Muzeul de Artă Populară.
  muzeul arheologic Ion Neculce
  Invitații din Croația vor fi ghidați în acest stagiu de practică de către profesorii Liceului Special “Moldova” – Margareta Pristavu, Gabriela Doru, Liliana Iftode și Oana Simiuc pentru a deprinde modalități de lucru eficiente cu cei care au deficiențe de vedere.
  Precizăm că Liceul Special „Moldova” din Tȋrgu Frumos, înființat în 1961 este singura şcoală pentru elevi cu deficienţe senzoriale de vedere din zona Moldovei și găzduiește în prezent 130 elevi cu vârsta cuprinsă ȋntre 6 si 19 de ani cu deficienţe de vedere sau asociate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI