12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022
Array

Invitați de Zilele Școlii la Colegiul Sadoveanu

- Advertisement -

Anul acesta Zilele Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” au readus în lumină atmosfera de odinioară, iar pragul școlii a fost trecut nu doar de elevi și profesori, ci și de invitați care au participat la proiecte interesante, în calitate de foști elevi de succes sau specialiști în diferite domenii.

Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani a avut anul acesta în centrul activităților cu ocazia Zilelor Școlii o idee interesantă care presupune colaborarea între generații: la o parte din activitățile organizate împreună cu elevii au participat invitați, specialiști din diferite domenii de activitate.
Astăzi, la catedra de socio-umane a fost invitat Tiberiu Zamosteanu, fost elev al școlii, care a vorbit elevilor despre experineța sa din domeniul avocaturii, dar și despre probleme care frământă societatea contemporană și tinerii.
ZAMOSTEANU
Dumitru Cristea, un preot îndrăgit de tineri, a fos invitatul catedrei de religie, iar activitatea a presupus o dezbatere în cadrul căreia elevii au aflat mai multe despre îngeri, având în vedere că se apropie sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.
PR CRISTEA
Catedra de istorie a avut un invitat aparte, care a trecut prin perioade dificile din istoria neamului nostru. Constantin Nica, născut în Verșeni, ca și Sadoveanu, a avut ocazia să îl cunoască pe marele scriitor și a împărtășit elevilor frânturi din experiența sa de viață.
CONSTANTIN NICA
Toți invitații școlii, dar și elevii sau profesorii au avut ocazia să se bucure de ospitalitatea moldovenească specifică, la o activitate consacrată a școlii, ”Hanul Ancuței”, una dintre clase fiind tranformată în simbolul de altădată. Elevii au întâmpinat invitații în frumosul port popular, omenindu-i cu pâine și sare, dar și cu bucate îmbietoare, gătite chiar de ei: sărmăluțe, plăcinte, mămăliguță caldă cu smântână și bineînțeles, prăjituri.
PAINE SI SARE
Printre activitățile care au presupus prezența de invitați s-a numărat și meciul demonstrativ ”Cupa Generațiilor”, susținut între elevii colegiului și profesori ai școlii, împreună cu alți profesori de sport din Pașcani, o parte dintre aceștia finalizând studiile liceale la această instituție de învățământ.
MECI
Precizăm că activitățile cu ocazia Zilelor Școlii au debutat încă de dimineață începând cu orele 9.00 și vor continua mâine și sâmbătă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow